logo F1online.sk

Hamilton sa napil z Ricciardovej topánky. Porušil bezpečnostné opatrenia?

Lewis Hamilton – shoey
© screenshot/FOM
Ladislav Király
Ladislav Király2. 11. 2020

Globálna pandémia Covid-19 svetom lomcuje už mnoho mesiacov a Formula 1 kvôli nej prijala pomerne prísne opatrenia. Všetky tímy žijú vo svojich „bublinách“, medzi sebou sa nestretávajú a zodpovedne nosia rúška.

Potom však príde taký okamih, ako po Veľkej cene regiónu Emilia Romagna. Lewis Hamilton si vypýtal topánku Daniela Ricciarda a vypil z nej šampanské. Z hygienického hľadiska to vzhľadom na dnešnú dobu možno nebolo celkom ideálne a bolo to na hrane porušenia opatrení, aj keď nechceme špekulovať o tom, ako sa vírus môže alebo nemôže preniesť.

„Na hrane“ sme napísali preto, lebo túto vec v skutočnosti žiadne pravidlá neupravujú. Z bezpečnostného hľadiska však asi nie je ideálna. „Musím priznať, že detailne som sa tomu nevenoval,“ povedal na tlačovke po skončení veľkej ceny riaditeľ pretekov Michael Masi.

Viac o vplyve “korony” na aktuálnu sezónu sa dozviete v F1online podcaste…

Ten vzápätí dostal ďalšiu otázku týkajúcu sa toho, či by Formula 1 nemala opatrenia prehodnotiť a sprísniť. Niektoré správy totiž ukazujú, že tento nový typ koronavírusu môže mať na človeka doživotný negatívny vplyv; napríklad nenávratné poškodenie pľúc.

„Pre mňa ako riaditeľa pretekov je podľa mňa nevhodné odpovedať na takúto otázku, keďže nie som zdravotnícky expert,“ odpovedal Austrálčan. „FIA a Formula 1 budú pokračovať v tom, čo robia celú sezónu, teda v príprave takých opatrení, ktoré umožňujú pokračovať v pretekárskom športe.“

„Budeme spolupracovať s miestnymi vládami, promotérmi či národnými automobilovými klubmi, pretože našou prioritou je zabezpečiť bezpečné prostredie pre každého,“ dodal Michael Masi.

Súvisiace články