logo F1online.sk

Ricciardo načapoval shoey aj Hamiltonovi, ten to potom oľutoval

Daniel Ricciardo a Lewis Hamilton, shoey
© Twitter/Renault
Milan Kubala
Milan Kubala1. 11. 2020

Druhé tetovanie pre Cyrila Abiteboula z toho síce nebude, ale aspoň sme sa dočkali shoey! Daniel Ricciardo tentoraz nezabudol a pódium oslávil, ako sa na Austrálčana patrí. Pohostil dokonca aj Lewisa Hamiltona, ktorý sa doteraz dušoval, že nikdy nebude piť z prepotenej Ricciardovej topánky.

“Myslím si, že v Austrálii sa tentoraz bude tancovať, lebo som nezabudol na shoey!” rozrečnil sa už mierne chytený Daniel Ricciardo v zóne pre novinárov. “A viete čo, keď už sme pri tom… Akurát som sa šiel napiť, dať si jedno krásne orosené shoey, keď som začul Lewisa, ako hovorí, aby som si dal dolu aj druhú topánku.”

Ricciardo neváhal, ale zostal trochu zaskočený. “Asi pred tromi rokmi mi na pódiu hovoril, že nikdy v živote to nevypije, že ho môžem ponúkať, ale nikdy to nedá. A teraz si to dokonca sám vypýtal. Prekvapilo ma to, ale rok 2020 je trochu zvláštny. Bola to zábava!”

Kým Ricciardo Hamiltonovi čapoval shoey, Valtteri Bottas sa strategicky držal obďaleč. Spravil dobre? Podľa degustujúceho Hamiltona určite. “Chutilo to ako špina spomedzi prstov! Určite to nebola príjemná chuť. Šampanské už beztak nemám rád, ale toto určite chutilo horšie.”

Čo však tejto oslave predchádzalo? Strategický skrat Racing Pointu, ktorý v závere Sergiovi Pérezovi zavelil zamieriť do boxov. “Ja som bol úprimne prekvapený, že šiel do boxov. Dnes bol rýchlejší ako my, taká je pravda.”

“Hovorím si, že ak zostane na trati, budeme mať rovnaké pneumatiky, mal by sa udržať. Prekvapil ma. Tím sa ma pýtal na stav pneumatík, povedal som im, že som spokojný. To im asi stačilo, aby ma nechali vonku,” vrátil sa k pretekom Ricciardo. “Pozícia na trati je tu veľmi dôležitá, takže spolu s tímom sme veľmi chceli ma nechať na trati. Udržal som to.”

V závere sa ho ešte o pódium pokúsil obrať tím AlphaTauri. “Kvjat ma riadne prekvapil. Netuším, kde sa celé preteky schovával. Povedali mi, že bol na mäkkej zmesi a bol silný, takže som veľmi, veľmi šťastný.”

Do tetovacieho štúdia by mal Cyril Abiteboul zamieriť niekedy pred bahrajnskou pretekovou dvojičkou, aspoň taký je predbežný plán. Nezamieri tam aj na druhú návštevu? “Ešte predtým, ako mi zagratuloval, mi povedal — ani nemysli na to, že by si mi dal dve tetovania,” rozosmial sa Ricciardo.

Súvisiace články