logo F1online.sk

Alonso opäť hviezdil, ale proti McLarenu a Ferrari si neverí

Fernando Alonso
© X/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

V čínskej kvalifikácii sme si opäť zahrali evergreen Aston Martinu. Mike Krack tento víkend potvrdil, že aj keď to nebolo oznámené oficiálne, jeho tím v roku 2025 ráta so službami Lanca Strolla. Ten ukazuje, že absencia tlaku môže byť niekedy na škodu, keďže s ním Fernando Alonso deň čo deň vytiera podlahu.

V Q2 tentokrát delili oboch mužov len necelé dve desatiny, čo je značný pokrok v porovnaní s piatkom. Stále však platí, že Aston Martin v rukách Alonsa sa dokáže kvalifikovať dvakrát za sebou na treťom mieste, kým ten v rukách Strolla sa dvakrát za sebou neprebojoval ani do Q3.

„Som veľmi spokojný. V piatok som v daždi skončil na treťom mieste a myslel som si, že tak vysoko nás vyniesli zvláštne okolnosti. Dnes sme však v celkom suchej kvalifikácii opäť skončili na treťom mieste,“ povedal po sobote Fernando Alonso.

„Na jedno kolo sme boli opäť veľmi silní, čo platí v priebehu celej sezóny. Pretekové tempo stále nie je najlepšie. V rannom šprinte sme videli, ako za sebou zdržiavame vláčik monopostov. Musíme zlepšiť pretekové tempo, ale treba na to ísť krok po kroku. Dnes som spokojný s výkonom a dúfajme, že nás v nedeľu čakajú dobré preteky,“ dodal s nádejou Alonso.

Môžeme očakávať, že v nedeľných pretekoch sa nám zopakuje situácia zo šprintu, keď Fernando pôsobil ako „pohyblivá šikania“. Jeho Aston Martin bol veľmi rýchly na rovinkách a triu prenasledovateľov trvalo hodnú chvíľu, kým zelený monopost zodral svoje pneumatiky dostatočne na to, aby sa mohli vrhnúť do útoku.

„Vydáme zo seba maximum,“ sľubuje Alonso. „Povedzme to tak, že nie sme pre ostatných najľahším súperom. Budeme na to tlačiť, ale myslím si, že bude veľmi náročné udržať za nami McLareny a Ferrari. Čakajú nás strašne dlhé preteky. Keď skončíme na siedmom alebo ôsmom mieste, tak stále budem spokojný s celým víkendom.“

Už si akosi zvykáme, že priepasť medzi Alonsom a jeho tímovým kolegom Lancom Strollom sa prehlbuje. Kanadský pretekár sa opäť ani len nepriblížil k o sedemnásť rokov staršiemu matadorovi. Zväčšujúci sa rozdiel je priamo úmerný Kanaďanovej stručnosti pred mikrofónmi médií. „Kolo bolo celkom dobré. Urobili sme nejaké zmeny, čo by malo trochu pomôcť v pretekoch. Uvidíme, čo nám to prinesie,“ znelo úplné vyjadrenie Strolla pre F1 TV.

Súvisiace články