logo F1online.sk

Norris nevidí najväčší problém v chybe zo štartu: Naša rýchlosť bola šokujúca

Po štarte šprintu na VC Číny
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala20. 4. 2024

Lando Norris konečne stál na pole position. Aj keď bola len šprintová, mohol dnes potvrdiť, že aj on vie vyhrávať. Britský jazdec však zahodil svoju šancu hneď v prvej zákrute, v ktorej sa mu pošmykol monopost a on vyšiel až za bielu čiaru. Tento moment však nepovažuje za rozhodujúci.

Fanúšikovia McLarenu už pár minút po piatej hodine rannej ľutovali, že si vôbec nastavovali budík. Pohľad na prepadávajúceho sa Landa Norrisa ich však azda všetkých prebudil natoľko, že na spánok už ani nepomysleli. Mladík z McLarenu klesol z prvého na siedme miesto po ďalšej chybe.

Po šprinte Lando Norris konštatoval, že McLaren aj tak nemal našliapnuté na víťazstvo. “Nie, bolo to bez šance. Možno sme mohli skončiť o jednu alebo dve priečky vyššie. Mercedesy dnes mali veľmi dobrú rýchlosť. George nás dosť rýchlo dobiehal a Lewis mal tiež dobré tempo.”

“A okrem toho aj Red Bully a Ferrari [mali lepšiu rýchlosť],” vyratúval, kto z konkurenčných tímov bol na tom v šprinte lepšie. “Ja som prežíval len vďaka DRS. Keby som nemal DRS, už dávno by som bol za nimi všetkými.”

Niečo také sa stalo Oscarovi Piastrimu, ktorý sa rovnako ako jeho tímový kolega trápil s pneumatikami. Najmä výjazdy zo zákrut boli žalostné, čo veľmi efektívne chránilo Charlesa Leclerca pred útokom zo strany Landa Norrisa.

“Naša rýchlosť dnes bola šokujúca, čo sme však aj trochu čakali vzhľadom na to, aký je tento okruh a aké má naše auto obmedzenia. Takže neobjavili sme nič nové,” povzdychol si šiesty muž šanghajského šprintu.