logo F1online.sk

Piastriho zradila prevodovka: Stratil som veľa času

Oscar Piastri
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl19. 4. 2024

Oscar Piastri mal v šprintovej kvalifikácii určite na viac než na ôsme miesto. Niet preto divu, že rozhodne neoplýval spokojnosťou. Za jeho slabším výkonom však treba hľadať aj technické príčiny.

Mladý Austrálčan sa v úvode upršanej SQ3 držal na vysokých priečkach, v závere však spadol až na ôsme miesto. Príčinu treba hľadať v poslednom pokuse, ktorý Piastrimu vôbec nevyšiel podľa predstáv.

Keď totiž vychádzal z vlásenky po dlhej rovinke, pretočili sa mu kolesá, a v tej chvíli ho sklamala prevodovka. „Keď som preraďoval, tak to skočilo na malý moment do neutrálu. Neviem presne, koľko času som tam stratil, ale určite to bola pomerne výrazná strata,“ povzdychol si Oscar Piastri.

Zároveň si však uvedomoval, že na Landa Norrisa, ktorý na mokrej trati takmer vždy exceluje, dnes v Šanghaji jednoducho nemal. Určite však mohol byť v SQ3 vyššie než ´len´ pred obomi Saubermi.

„V poslednom kole som nestratil toľko, že by som inak mohol atakovať prvé miesto, Lando totiž odviedol skvelú prácu, a teším sa aj zaňho. Určite som však mohol skončiť lepšie než ôsmy.  Pre mňa to teda bolo na konci trochu frustrujúce,“ pokračoval pilot, ktorý na okruhu v Číne jazdí prvýkrát v kariére.

McLaren prichádzal do Šanghaja s nízkymi očakávaniami, už v prvom tréningu na suchu však vyzeral pomerne dobre. V chladnejších podmienkach a na mokrej trati papájoví ešte viac ožili.

„Zatiaľ sme na tom lepšie než sme predpokladali. Ja však ťažké vidieť celkový obraz, pretože sa málo jazdilo. Ale zatiaľ je to pozitívnejšie než naše pôvodné očakávania. Uvidíme, čo ešte víkend prinesie,“ uzavrel Oscar Piastri.