logo F1online.sk

Albon: Mal som pocit, že ma niekto trafil

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 11. 2020

Alex Albon si postupne prikladá polienka do ohníka, v ktorom Red Bull obradne spáli návrh jeho zmluvy na nasledujúcu sezónu. V pretekoch v Imole vedenie tímu určite nepresvedčil, keď sa po reštarte roztočil, a tak prišiel o akúkoľvek šancu zabodovať. Brit sa po pretekoch obhajoval tým, že doňho niekto strčil.

Kvalifikácia nebola z pohľadu Alexa Albona úplne zlá, hoci sa pred neho dostali aj Pierre Gasly v béčkovom AlphaTauri a Daniel Ricciardo z Renaultu. Veľkú časť dnešného dňa však Albon strávil v súbojoch s papierovo pomalšími autami, nuž a prekvapivo dlho doňho dobiedzal po odstúpení Pierra Gaslyho Daniil Kvjat.

“Toto boli jedny z tých pretekov, keď celý deň strávite za inými autami. Nedalo sa tam veľmi čo robiť,” konštatoval Alex Albon v zóne pre novinárov. Výsledok to však nemusel byť zlý, veď pred reštartom bol na piatej priečke.

Nebyť toho, že ho okamžite začali predbiehať súperi, a že posledný klinec do rakvy si zabil tým, že sa roztočil. “Keď sa na to pozerám teraz, tak sme mali na konci zastaviť spolu s ostatnými. Ísť s tými rýchlymi autami ako prvý, kto mal studené pneumatiky, bolo náročné. Bolo ťažké ich udržať za sebou.”

“Myslím si tiež, že tam bol nejaký kontakt, ktorý mi pomohol sa roztočiť. A to bolo všetko… Bol to deň blbec. Keby sme len zastavili… Mohli sme poškuľovať po pódiu. Ale tak to už raz chodí,” rozhodil rukami pretekár Red Bullu.

Ted Kravitz sa následne pokúsil Albona podporiť v tom, že problémom bolo pri jeho roztočení sa rozhodnutie neprezuť — studené pneumatiky, chladné brzdy. “Nie, nie. Myslím si, že ma niekto trafil,” ohradil sa Albon. “Teda, pozriem sa na to. Mal som ale taký pocit. Aspoň mi povedali, že áno.”

“Ak ma tam nikto netrafil, tak potom chladné pneumatiky a nedostatok prítlaku. Myslel som si, že McLaren do mňa strčil svoj nos,” zostal v pomykove Albon, ktorého čas v Red Bulle sa rýchlo kráti.

Nepokúsi sa ešte kompetentných presvedčiť, že budúci rok to bude naozaj lepšie, že do toho dá všetko, a že sa im odmení za ich trpezlivosť? “Ak mám byť úprimný, presne to už robím. Samozrejme, snažím sa udržať, robím, čo môžem. Ako celok to pre mňa nebol zlý víkend, ale áno, teraz sa koncentrujeme na Turecko.”

Súvisiace články