logo F1online.sk

Maxa sa nebojím, vyhlásil Norris

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 4. 2024

Bude mať Max Verstappen v budúcej sezóne nového tímového kolegu? Momentálne tomu nič nenasvedčuje. Za posledné roky bol s týmto tímom spájaný nejeden pilot. Dokonca aj v tomto roku sa hovorilo o rokovaniach s Charlesom Leclercom, Carlosom Sainzom či Fernandom Alonsom. Dlhodobo bol s Red Bullom spájaný aj Lando Norris.

Špekulácie zašli dokonca tak ďaleko, že pilot McLarenu údajne dostal od výrobcu energetických nápojov otvorenú ponuku. Vraj sa môže kedykoľvek pripojiť k Red Bullu. Norris na to odpovedal podpisom novej zmluvy, ktorá by ho mala udržať v McLarene minimálne do konca sezóny 2027. Dôvod, prečo sa tak rozhodol, je vraj jasný.

„Verím, že môžem vyhrať titul s McLarenom. Preto som podpísal novú zmluvu,“ vyhlásil britský pretekár pre Guardian. „Rozhodne si myslím, že sa môžem postaviť Maxovi a vyzvať ho. Zároveň si ho však veľmi vážim. Postaviť sa proti nemu a jeho tímu bude extrémne náročné pre každého, kto sa chce uchádzať o titul.“

„Svojho času mohol prestúpiť do Mercedesu a vyzvať Lewisa Hamiltona, ale bol by to rozumný nápad? Pravdepodobne nie. Teraz by už nebol v Red Bulle a všetko by bolo inak,“ odôvodnil svoje rozhodnutie Norris.

Z Red Bullu sa stalo tak trochu mýtické miesto. Čo vás čaká, keď tam vstúpite? Skúsenosti Pierra Gaslyho, Alexa Albona a Sergia Péreza možno viedli viacerých pilotov k presvedčeniu, že je lepšie veriť svojím súčasným projektom, ako riskovať prestup a možné zničenie povesti v špecifickom aute a tíme, ktorý má Verstappen omotaný okolo prsta. Keď si však myslíte, že ste najlepší, musíte sa porovnávať s najlepšími. Norris si to uvedomuje.

„V žiadnom prípade sa Maxa nebojím. Pre mňa je vzrušujúce, keď sa mu môžem postaviť. Podľa ľudí patrí k najlepším a ja by som sa rád porovnával s najlepšími. Teším sa, že s ním budem bojovať, ale v ozajstnom súboji jeden na jedného, nie s o pol sekundy rýchlejším autom, s ktorým ma jednoducho obíde,“ povedal Norris.