logo F1online.sk

Žiadny tím nemá také ambície a plány ako Aston Martin, hovorí Alonso

Fernando Alonso
© LAT/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2024

Zaháji Aston Martin ďalšiu ofenzívu? Keď Lawrence Stroll prebral Force Indiu, začal s jej pretváraním na top tím. Aj keď stále čaká na svoje prvé víťazstvo, môžeme povedať, že Aston Martin sa ním už stal. Podľa slov Fernanda Alonsa má však tím úplne najvyššie ambície.

Nie je to tak dávno, čo Lawrence Stroll „vykrádal“ všetky elitné tímy pri svojom love na mozgy. Do novej továrne v Silverstone priviedol niekoľko zvučných mien, ktoré využili novú infraštruktúru, rozšírenú personálnu základňu a príliv investícií, aby vymanili stajňu zo stredu poľa. To však nestačí.

Aston Martin v súčasnosti stavia nový veterný tunel a vraj ani zďaleka neskončil jeho náborový proces. Viacero renomovaných zdrojov, vrátane portálu Motorsport.com, informuje, že Lawrence Stroll osobne sa s peňaženkou plnou hotovosti snaží presvedčiť Adriana Neweyho, aby posilnil technické oddelenie stajne. Aj Fernando Alonso, ktorý s tímom práve predĺžil zmluvu a megalománia mu nie je cudzia, hovorí, že na rošte niet ambicióznejšieho celku ako Aston Martin.

„V tomto padoku nie je tím s takými ambíciami a plánmi do budúcna, ako má Aston Martin,“ vyhlásil dvojnásobný majster sveta. „Pred dvoma rokmi bol tento tím úplne nový. Počet zamestnancov v továrni sa za ten čas asi zdvojnásobil.“

„Predtým pracovali v starej továrni Jordanu, teraz majú ultramodernú továreň. Na konci dňa však musíte vyhrávať preteky a šampionáty, čo je ten najťažší krok,“ pripomenul Alonso.

Aj keď Aston Martin drží na začiatku sezóny celkové piate miesto, na ktorom zakončil tú minulú, Fernandovi to nevadí. Jeho tím sa určite priblížil k najlepším a (aj keď to sám Alonso nikdy nepovie) na úvodných podujatiach ho zrážali hlavne nedostatočné výkony Lanca Strolla. Španiel však verí, že je tím na správnej ceste.

„Som veľmi spokojný. Chcem tým povedať, že som bol spokojný vlani a som spokojný aj teraz. V tíme sa cítim dobre, aj keď by som rád bol v lepšej pozícii. Zdá sa však, že máme plán vývoja auta, ktorý je o niečo agresívnejší a viac zodpovedá špičkovému tímu, ktorý chce bojovať o veľké méty. To ma teší,“ skonštatoval Alonso.