logo F1online.sk

Šéf Racing Bulls Mekies: Ricciardovi musíme dať auto, v ktorom sa bude cítiť dobre

Daniel Ricciardo a Laurent Mekies
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 3. 2024

Čo by mohlo ešte zachrániť kariéru Daniela Ricciarda, prípadne jeho kroky opäť nasmerovať do Red Bullu? Podľa šéfa Racing Bulls Laurenta Mekiesa je odpoveď prostá. Tím musí Ricciardovi podať pomocnú ruku.

Ani domáci víkend v Melbourne Ricciardovi nevyšiel. O postup do Q2 ho pripravila chyba, keď vyšiel za bielu čiaru a prišiel o čas. V pretekoch sa zas umiestnil na dvanástom mieste. Vzhľadom na to, že Verstappen a oba Mercedesy vypadli, Bottas zažil ďalšiu katastrofálnu zastávku a Oconovi sa v brzdách zasekla fólia z prilby, je to priam hrozivý výsledok.

Laurent Mekies však plne stojí za Danielom Ricciardom. Racing Bulls skrátka musia monopost VCARB 01 nastaviť a prerobiť tak, aby pasoval k Austrálčanovmu jazdeckému štýlu. “Pravdou je, že mu musíme dodať monopost, v ktorom sa bude cítiť komfortnejšie,” uviedol pre Autosport.

“Júki sa vo svojom monoposte cítil pohodlne už od prvého tréningu. S Danielom sme sa do toho istého bodu dostali azda len v kvalifikácii a po nej na tom potrebujete stavať. Máme zato, že v pretekoch to dokázal,” vrátil sa k víkendu v Melbourne.

Z hľadiska čistej rýchlosti to s Ricciardom nebolo zlé, tvrdí 46-ročný Francúz. “Bol rovnako rýchly ako chlapci, ktorí bodovali. Keby sme mali lepšiu štartovú pozíciu, bojovali by sme o body. To je ďalšie pozitívum, ktoré si môžeme odniesť domov; Daniel odjazdil veľmi silné preteky, aj keď štartoval z takej nízkej pozície.”

Ricciardo bol po kvalifikácii k sebe dosť kritický. Faktom však je, že keby neprišiel o svoje kolo, postup do Q2 by mal zaručený. Aj zvyšok víkendu by potom vyzeral inak.

“Myslím si, že si nesprávne vysvetlil dáta. Spolu s ním sme sa na to pozreli,” hovorí generálny riaditeľ Racing Bulls Peter Bayer. “V konečnom dôsledku však vidím pozitíva, pretože v kvalifikácii opäť našiel svoju rýchlosť. Keby také kolo zajazdil v piatok, mohol na tom stavať. Som si istý, že by sa aj v kvalifikácii dostal do prvej desiatky. Musíme si vziať toto pozitívum.”

“V nedeľu je to ťažké. Predbiehanie na tejto trati nie je jednoduché. Odviedol dobrú prácu, slušný výkon. Vieme, že sa od toho môžeme odraziť,” vidí nádej 53-ročný Rakúšan.

Súvisiace články