logo F1online.sk

Alonso má dobrú náladu: Vždy sa potešíte, keď ste vpredu

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

Aston Martinu by okruh v Melbourne mohol vyhovovať. V druhom tréningu sa Fernando Alonso s Lanceom Strollom dostali na štvrtú a piatu priečku, pričom obaja hlásili spokojnosť so správaním monopostu. V tíme cítiť radosť, ale aj istú dávku opatrnosti.

Z pohľadu Fernanda Alonsa sa piatok nezačal ideálne. Po zbieraní aerodynamických dát sa Španiel pustil do riadnych príprav na kvalifikáciu, no v tom spravil chybu a za desiatou zákrutou šiel rozhŕňať štrk. Poškodil si pri tom podlahu a mechanici museli siahnuť po úplne novom kuse.

“Bolo to náročné. Vždy je to tu náročné a dnešok nebol výnimkou. V prvom tréningu sme trochu poškodili podlahu na štrku za desiatou zákrutou. Bola to moja chyba,” pripustil Fernando Alonso otvorene. “Trochu to narušilo náš program v prvom tréningu. Druhý tréning už bol OK a dokončili sme náš program, takže máme k dispozícii množstvo dát na analýzu. Takže to bol normálny piatok.”

Rodáka z Ovieda nepotešil len fakt, že v piatok stihol splniť všetky body programu, ale aj pohľad na výsledky. “Vždy sa potešíte, keď sa ocitnete vpredu vo výsledkoch, ale z dneška nebudeme vyvodzovať žiadne závery. Bol to len tréning a do hry vstúpi ešte veľa premenných,” upozornil. “Teraz máme množstvo dát na analýzu, s ktorými si pokúsime vylepšiť naše šance na dobrý kvalifikačný výsledok.”

Lance Stroll bol v druhom tréningu o desatinku rýchlejší ako jeho tímový kolega, keď vo svojom najlepšom kole dosiahol čas 1:17,822. Štvrtá priečka vyzerá sľubne, hoci pred sobotou treba rátať aj s tým, že sa naňho začnú dotierať aj jazdci McLarenu, Mercedesu a Sergio Pérez.

“Z auta som mal dobrý pocit. Bol som spokojný s vyvážením,” komentoval piatkové nastavenia auta Lance Stroll, ktorý sa však nedivil, keď mu inžinier oznámil, že skončil na štvrtom mieste. “Nie som prekvapený. Posledné dva víkendy sme boli celkom rýchli na jedno kolo. Musíme ešte zistiť, ako sme na tom s degradáciou, a ako sa nám bude dariť v nedeľu.”