logo F1online.sk

Ricciardo nerieši Markovu kritiku: Rozhovory sú dôležitou súčasťou našej práce

Daniel Ricciardo a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

„Ricciardo bude musieť prísť s niečím a bude to musieť urobiť rýchlo.“ Tieto slová Helmuta Marka museli v ušiach Daniela Ricciarda zvoniť ako zvony na Notre Dame. Poradca Red Bullu sa rozhodol prehovoriť po veľmi nevydarenom úvode sezóny zo strany sesterského tímu Racing Bulls. Terčom kritiky je aj pilot stajne Daniel Ricciardo, ktorý sa v úvode ročníka ocitol pod nemalým tlakom.

Austrálčana čaká v Albert Parku misia. Ak neprídu výsledky, bude každý víkend a každá tlačová konferencia stále menej príjemná. Na jeho miesto si brúsi zuby Liam Lawson, ktorého už všetci videli v kokpite v minulom roku a sú presvedčení, že svoju úlohu zvládne.

Stajňa RB nevstúpila do novej sezóny najlepšie a je to zvlášť forma Daniela Ricciarda, ktorá patrí k negatívnym prekvapeniam začiatku ročníka. Dve kvalifikačné prehry s Júkim Cunodom a hodiny v pretekoch v Džidde pripomínali Ricciarda z čias jeho pôsobenia v McLarene, nie v Red Bulle. Možno aj preto sa Helmut Marko rozhodol prehovoriť.

„Júkiho kvalifikačná výkonnosť bola veľmi dobrá a Ricciardo bude musieť prísť s niečím a bude to musieť urobiť rýchlo. Aspoň v kvalifikácii je Cunoda veľmi dobrý, potom v prvom stinte tím bojuje o body, aby sa následne prepadli,“ vyhlásil Marko vo svojom stĺpčeku pre Speedweek.

Ricciardo dostal pred novinármi na svojom domácom podujatí možnosť, aby na kritiku zareagoval, ale hneď dal všetkým jasne najavo, že si z nej ťažkú hlavu nerobí, aj keď je otázne, koľko ľudí mu to bude veriť. „Nie je to otravné. Najdôležitejšou časťou našej práce je jazdenie, ale veľkou časťou sú aj rozhovory s médiami. Keď sa darí, každý hovorí samé pekné veci, ale keď sa nedarí, tak sa rozpráva inak,“ reagoval Austrálčan.

„Chcem, aby na mňa boli ľudia hrdí, ale ak niekto niečo povie, tak ja som to sám sebe povedal už dávno pred tým, pretože viem, čo sa odo mňa očakáva. Samozrejme, že chcem postúpiť do Q3 a dosahovať výsledky, o ktorých verím, že ich môžem dosiahnuť. Štartový rošt je však vyrovnaný a bojujeme vo veľmi tesnom strede poľa,“ hovorí Ricciardo.

„Po bahrajnskej kvalifikácii som vedel, že sa mi nepodarilo poskladať také kolo, aké som mal. Zdvihol som ruku a priznal som si to, ale také sú rozdiely medzi Q3 a štrnástym miestom. Na konci Q1 v Džidde bol rozdiel medzi deviatym a šestnástym miestom menej než desatina, takže ľahko sa z hrdinu môže stať zatratený. Počíta sa každá desatina a ja sa v tomto smere pozerám predovšetkým na seba,“ priznal Ricciardo.

Súvisiace články