logo F1online.sk

Jos Verstappen vyzýva na upokojenie situácie: Max nemá rád takéto otázky

Max Verstappen a Jos Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2024

Keď Jos Verstappen po Veľkej cene Bahrajnu zaútočil v médiách na Christiana Hornera, prichádzal Red Bull do Saudskej Arábie s vedomím vyhrotenej situácie a so zvedavými novinármi v pätách. Otec trojnásobného majstra sveta sa v Džidde nakoniec neukázal, keďže súťažil na rely v Belgicku. Aj tam si ho novinári našli, ale Jos už zjavne nebol v takej bojovej nálade.

Dokonca by sa dalo povedať, že sa pripojil ku Christianovi Hornerovi, ktorý posledné týždne nerobí nič iné, len popiera obvinenia, volá po upokojení situácie a vyzýva všetkých, aby sa sústredili na športovú stránku. Na upokojenie situácie vyzval aj Jos Verstappen, ktorý však už neuviedol, kto by danú situáciu mal upokojovať.

„Pre ľudí vo vonkajšom svete je rozhodne náročné zostať v obraze,“ povedal médiám na margo kontroverzie vnútri Red Bullu bývalý pilot Benettonu či Arrowsu. „Je to súčasť práce, ale tiež je nevyhnutné upokojiť situáciu. Je nevyhnutné obnoviť pokoj vnútri tímu, ale myslím si, že vzhľadom na okolnosti to nejakú chvíľu potrvá.“

„Rozhodne tu prebieha určitý boj o moc. Uvidíme, nemôžem o tom povedať príliš veľa. Dúfam, že čoskoro bude opäť pokoj a budú sa môcť sústrediť na preteky, pretože o to predovšetkým ide. Táto situácia nie je dobrá,“ skonštatoval Jos Verstappen.

Je pravda, že na všetky otázky, ktoré vyvolal svojimi vyhláseniami v britských médiách, musel v Džidde odpovedať Max. Necítil sa pri tom vôbec komfortne, ale najdôležitejšie bolo jeho ubezpečenie, že v roku 2025 chce pokračovať v Red Bulle. Nezdá sa pritom, že by Jos mal nejaké zvláštne požiadavky na ďalšie kroky, ktoré musí firma podniknúť.

„Neviem, čo by sa malo stať,“ povedal Maxov otec. „Najdôležitejšie pre nás je, aby Max naďalej vyhrával, a to sa mu darí. Auto je veľmi dobré a medzi inžiniermi a Maxom sa nič nedeje, čo je tiež dobré.“

„Max vie, ako z toho dostať to najlepšie, ale dostáva veľa otázok o tom, čo sa deje, a to sa mu nepáči. Patrí to však k práci a je to druhá strana Formuly 1,“ dodal Jos.