logo F1online.sk

Hülkenberg si váži Magnussenovu pomoc: Raz sa mu za ňu odplatím

Kevin Magnussen pred Júkim Cunodom
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 3. 2024

Haas si v Saudskej Arábii pripísal na konto premiérový bod v prebiehajúcej sezóne. Postaral sa oň Nico Hülkenberg, avšak za veľkej výpomoci tímového kolegu Kevina Magnussena. Ten pred avizovanou zastávkou „Hulka“ v boxoch doslova zaštupľoval druhú polovicu štartového poľa a umožnil Nemcovi vrátiť sa na trať v podstate tam, kde figuroval pred návštevou svojich mechanikov.

Hülkenberg bol jedným z jazdcov, ktorí v úvodnej fáze pretekov po výjazde bezpečnostného vozidla nezamierili do boxov, ale rozhodli sa zotrvať na trati. Zatiaľ čo väčšine pretekárov sa tento krok nevyplatil, pilot Haasu zožal úspech, avšak nie výlučne vlastným pričinením.

Nemcovi do výraznej miery pomohol tímový kolega Kevin Magnussen, ktorý za sebou na starých pneumatikách „zaštupľoval“ množstvo rozbehnutých pretekárov, a umožnil tak „Hulkovi“ vrátiť sa na trať na bodovanom desiatom mieste, na ktorom 36-ročný jazdec zotrval do konca pretekov.

Keď sa Hülkenberg po pretekoch dozvedel o tomto hrdinskom počine tímového kolegu, poriadne ho vynachválil a zároveň mu prisľúbil, že sa mu za výpomoc v budúcnosti odvďačí rovným dielom.

„Zo zisku bodu som nesmierne šťastný,“ vyslovil sa Hülkenberg. „Vďačím zaň skvelému tímovému úsiliu a skvelej tímovej hre v podaní Kevina. Informovali ma, že mi nesmierne pomohol. Tým, že za sebou vytvoril vláčik jazdcov, vytvoril medzeru, vďaka ktorej som získal bod.“

„Po tejto stránke odviedol veľmi dobrú prácu. Som jeho dlžníkom a keď na to príde, tak mu to neskôr odplatím,“ povedal Hülkenberg, ktorý sa o Magnussenovej obete dozvedel až po pretekoch.

„V pretekoch som o tom nevedel. Bolo mi povedané, že sa za mnou vytvorila medzera, ale nevedel som prečo. Myslel som si, že sa mi to podarilo vlastnou šikovnosťou,“ zasmial sa kvalifikačný špecialista.

„Väčšinu pretekov som bol totiž osamotený a iba som jazdil čo to dalo. Pneumatiky som nijakým spôsobom nešetril a musím konštatovať, že to bolo celé fyzicky mimoriadne náročné. Ale zároveň som si to nesmierne užil,“ doplnil Hülkenberg.