logo F1online.sk

Pérez: Kým je to miesto voľné, aj Red Bull je v hre

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2020

Sergiovi Pérezovi sa výrazne zmenšil manévrovací priestor. Kým do dnešného dňa všetko naznačovalo tomu, že Williams je ochotný vymeniť Georga Russella za niekoho solventnejšieho, tak po dnešnom potvrdení Russella s Latifim aj pre rok 2021 Mexičanovi zostali len dve reálne alternatívy. Jednou je Red Bull.

Tou druhou je americký Haas, v ktorom by sa mal predstaviť Mick Schumacher. Skôr ako oznámenie mena druhého jazdca Red Bullu však zo strany Haasu nemôžeme čakať potvrdenie Schumacherovho kolegu. Tím pod vedením Günthera Steinera môže na Péreza pokojne počkať. Ak Pérezovi prestup nevyjde, postaví ho do duelu proti Mazepinovcom a ten, kto prinesie plnší kufrík, pozíciu získa.

Pérez sa musí v prvom rade sústrediť na rokovania s Red Bullom. “Momentálne ich nevylučujem,” prezradil Sergio Pérez v piatok. “Pokým nič nepotvrdili, tak aj oni predstavujú jednu možnosť, ako každý tím, ktorý ešte nedal oficiálne vyhlásenie. Ako však čas beží, pre budúcu sezónu zostáva voľných čoraz menej sedačiek.”

Red Bull stavia celý tím na Maxovi Verstappenovi. Pérez musí byť uzrozumený s tým, že tímovou jednotkou sa určite nestane, no je ochotný prijať pozíciu “nosiča vody”? “Takto dopodrobna som ešte nad tým nepremýšľal.”

“Pozíciu tímovej dvojky dostanete na trati. Bol by som veľmi prekvapený, keby vám niektorý tím hneď po príchode povedal, že budete dvojkou. Prekvapilo by ma to, ale, samozrejme, neviem, ako to funguje v Red Bulle,” odpovedá.

Záujemcov je stále veľa a čas sa kráti. Pérez si to dobre uvedomuje, preto dúfa, že čoskoro padne definitívne rozhodnutie. “Je tu veľmi tenká hranica. Niekedy zariskujete a potom vyčkávate, čo sa udeje. Sezóna sa chýli ku koncu, takže pre tímy bude dôležité vedieť, čo bude nasledovať, a rovnako dôležité to je pre jazdcov. Ja uvažujem o všetkých mojich možnostiach. Už nemôžem strácať veľa času.”