logo F1online.sk

Carlos Sainz vynechá zvyšok víkendu, nahradí ho Oliver Bearman

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala8. 3. 2024

Carlos Sainz vynechá zvyšok súťažného programu v Saudskej Arábii. Ukázalo sa, že zdravotné problémy, ktoré ho trápili v stredu a vo štvrtok, majú závažnejší charakter. Španiela v kokpite nahradí rezervný jazdec Ferrari Oliver Bearman, ktorý vo štvrtok získal pole position v šampionáte F2.

Zástupcovia Scuderie Ferrari spočiatku informovali o tom, že Carlosa Sainza má trápiť otrava jedlom. Po ďalších vyšetreniach sa však ukázalo, že skutočným problémom má byť zápal slepého čreva. Z tohto dôvodu bude musieť podstúpiť operáciu, a tak zvyšok víkendu vynechá.

“Carlosovi Sainzovi bol diagnostikovaný zápal slepého čreva, ktorý si vyžiada operáciu,” píše Ferrari v tlačovom vyhlásení. “Počnúc tretím tréningom ho nahradí rezervný jazdec Oliver Bearman. Oliver tak nebude pokračovať na tomto podujatí v šampionáte Formuly 2.”

“Celá rodina Ferrari želá Carlosovi skoré uzdravenie,” doplnila Scuderia.

Olivera Bearmana čaká premiéra ako hrom. Len málokedy sa stane, aby jazdec odjazdil svoje prvé preteky v F1 vo farbách legendárnej Scuderie.

Naposledy sa to podarilo Arturovi Merzariovi na VC Veľkej Británie 1972, na ktorej rodák z talianskej Civenny zaznamenal šieste miesto a jeden bod. Dokáže ho Bearman napodobniť a bodovať?

Súvisiace články