logo F1online.sk

Sainz sa musel vo štvrtok premáhať: Bol to ťažký deň

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala7. 3. 2024

Carlos Sainz určite nebude spomínať na štvrtok v Saudskej Arábii v dobrom. Španielsky jazdec musel počas prvých dvoch tréningov zaťať zuby. Ako sám priznal, vôbec sa necítil dobre.

Pilot Ferrari bol už v stredu nútený zrušiť svoj mediálny program a z okruhu sa vrátil do hotela, kde sa pokúsil dať pred prvým dňom jázd dokopy. Aj keď sa mu to nepodarilo, vo štvrtok zasadol do monopostu a pridával na svoje konto aj slušné časy.

V úvodnom tréningu obsadil šieste miesto, nuž a po zotmení sa dostal na siedmu priečku so stratou 0,628 sekundy na lídra Fernanda Alonsa. “Bol to náročný deň, cítil som sa zle. Posledných 24 hodín bolo pre mňa veľmi ťažkých,” priznal unavený Carlos Sainz.

Španiel v prvých dvoch tréningoch nešiel s plynom až na podlahu. “Dnes som sa snažil vyjsť na trať a o aute sa naučiť čo najviac bez toho, aby som tlačil až na limit. Ešte stále na tom nie som ideálne, ale náš program sa nám podarilo dokončiť bez problémov.”

Už teraz sa zdá, že kvalifikácia bude boj. “Dúfam, že sa zajtra budem cítiť lepšie, aj keď pravdepodobne stále nebudem stopercentný. Ak sa však budem cítiť lepšie, umožní mi to ísť viac na limite a v sobotu podať dobrý výkon.”

Vzhľadom na svoje problémy sa Sainz odmietol púšťať do analýz kvalifikačného či pretekového tempa. Miestny okruh má na jazdcov veľké nároky, čo ešte zvýraznilo jeho hendikep.

“Dnes sa dá ťažko niečo vyčítať z časov. Všetko si pripravíme a pokúsime sa zajazdiť dobrú kvalifikáciu,” pokračoval Sainz. “Na tejto trati je veľmi veľa gripu a je rýchla, čo zvyšuje fyzické nároky. Vyžaduje to veľa od auta, ale takisto od jazdca.”

“Bol to ťažký deň, no podarilo sa nám ho zvládnuť. Teraz si oddýchneme a zajtra sa pokúsime vrátiť silnejší,” uzavrel štvrtkový program pilot z Madridu.

Súvisiace články