logo F1online.sk

Krack vychválil „excelentného“ Strolla: Skvelé tempo a manažment pneumatík

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2024

Lance Stroll býva obvyklým terčom vtipov fanúšikov, ktorí ho za jeho správanie aj jeho výkony posielajú preč z Formuly 1. Syn majiteľa Aston Martinu si však po Bahrajne zaslúži veľkú pochvalu. Kanadský pretekár sa po nezavinenej kolízii s Nicom Hülkenbergom ocitol na chvoste štartového poľa, ale nakoniec dokázal získať jeden bod, za čo si od svojho šéfa Mikea Kracka vyslúžil veľkú pochvalu.

Po Bahrajne sme Strolla veľmi chválili aj vlani, keď kanadský pretekár po páde z bicykla pretekal so zlomenými zápästiami. Dokázal pritom zdatne sekundovať najlepším a pozbierať veľké body. Minimálne od svojho šéfa Mikea Kracka zbieral pochvaly aj v roku 2024. „Odviedol excelentnú, naozaj excelentnú, prácu,“ vyhlásil Luxemburčan.

„Jeho posledný stint trval 30 kôl. Niečo také nikto iný nedokázal. Mohli ste vidieť, že ostatným už zomierali pneumatiky. Bol to teda naozaj skvelý výkon. V takých situáciách nemáte príliš na výber. Keď ste na chvoste poľa, musíte dostať svoje auto z premávky,“ povedal Krack.

„Presne o to sme sa pokúsili a rýchlo sme sa posunuli dopredu. Na konci to bolo už len o tom, či prežijú pneumatiky. Myslím si, že sa nám to podarilo vďaka skvelej jazde, skvelému tempu a manažmentu pneumatík zo strany Lanca. To nám nakoniec umožnilo získať bod,“ uviedol Krack.

Vo všeobecnom nadšení z výkonu kanadského pretekára však nesmieme zabúdať, že tempo Aston Martinu nebolo nijak okúzľujúce. Takto vlani bol Fernando Alonso najbližším prenasledovateľom Maxa Verstappena, v tomto roku na Holanďana stratil 74 sekúnd. Je preto jasné, že Aston Martin, ktorý nemálo stráca aj na McLaren, potrebuje urobiť krok vpred.

„Vidíme, aký nás čaká vývoj a je pre nás povzbudivý. To mi dodáva sebadôveru,“ hovorí Krack. „Do Džiddy privezieme drobné vylepšenia, ktoré pomôžu autu. Dúfame, že sa nám podarí priblížiť. Uvidíme, či Fernando dokáže zajazdiť ďalšie fantastické kolo, ktoré nám pomôže dostať sa na štarte viac dopredu.“

Šéf Aston Martinu tiež dostal otázku, či môžu súperi v tejto sezóne dotiahnuť Red Bull. „Nedokážem to predpovedať. Máme však pred sebou 24 pretekov a vlani sme videli, že môžete pokročiť a dotiahnuť sa. Nepoviem teda, že treba vypnúť televízor.“

„Myslím si, že každý bude tlačiť na pílu. Máme okolo seba niekoľko skvelých tímov, takže by ma neprekvapilo, keby niektorí z nich dobehli svojich súperov a predviedli skvelý vývoj. My momentálne nebojujeme s Red Bullom, snažíme sa vyzvať tých pred nami, Mercedes a McLaren. To je prvá medzera, ktorú musíme uzavrieť,“ povedal Krack.