logo F1online.sk

Cunoda netuší, čo bolo cieľom tímovej réžie: Práve som šiel Magnussena predbehnúť

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2024

Júki Cunoda neodchádzal z Bahrajnu spokojný so svojím tímom. Boxový múrik sa v záverečnej fáze pretekov rozhodol siahnuť po tímovej réžii, ktorou však nedosiahol nič, len poriadne nahneval jedného zo svojich jazdcov.

Talianskej stajni, ktorá si raz vraví Visa Cash App RB, raz VCARB, raz Racing Bulls a raz RB, víkend v Bahrajne nevyšiel. Za bodovanou desiatkou zaostala o trinásť sekúnd, no i napriek tomu sa v posledných kolách rozhodla Ricciarda posunúť dopredu na úkor Júkiho Cunodu.

Po šachovnicovej vlajke sa Cunoda rozhodol svojmu kolegovi ukázať, čo si o takomto zisku pozície myslí. Do zóny pre médiá prišiel už pokojný, no stále bez odpovede na otázku, čo bolo cieľom tímovej réžie a prečo bola načasovaná tak, ako bola načasovaná.

“Práve som šiel Magnussena predbehnúť. Šiel som s ním bok po boku na cieľovej rovinke, keď mi pár kôl pred koncom ohlásili výmenu pozícií,” krútil hlavou Júki Cunoda, ktorý bol niekoľko kôl zaseknutý za jazdcom Haasu. “Pravdupovediac nechápem, čo si v tíme mysleli. Budem to musieť zistiť a pochopiť, no teraz tomu nerozumiem. Musíme prebrať, čo si pri tom mysleli. Ja tomu naozaj nerozumiem,” opakoval Japonec.

Ricciardo uviedol, že keby Cunoda s výmenou pozícií neotáľal, mal by oveľa väčšiu šancu dostať sa pred Haas, hoci aj on uznal, že na body by to tak či tak nestačilo. Mladší z dvojice jazdcov RB však aj počas posledných kôl hlásil, že Ricciardo by mal pridať.

“Človeče, on musí pridať!” ozval sa vo vysielačke, na čo zareagoval jeho inžinier: “Rozumiem, Júki. Koncentruj sa na svoj výkon.” Cunoda sa však ešte raz ozval svojmu tímu: “Veď on nie je vôbec rýchly…”

“Nakoniec ho ani on nepredbehol,” nadviazal na tento moment pred mikrofónmi novinárov. Má aj vysvetlenie, prečo sa javilo, že Ricciardo je rýchlejší. “Bolo to len o tom, že bol na voľnej trati, vďaka čomu mal lepšiu rýchlosť. Ja som bol zaseknutý za Magnussenom. Práve som ho šiel predbehnúť.”

“Sú to prvé preteky, potrebujeme toho ešte veľa pochopiť. A dnes sme aj tak nebojovali o body,” povzdychol si napokon.

Súvisiace články