logo F1online.sk

Norris: Auto bolo skvelé, ja však nie

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl1. 3. 2024

Opäť raz zahodená príležitosť… Toto si zrejme pomyslel Lando Norris, ktorý po kvalifikácii pochválil tím, no skritizoval seba. Ak by v rozhodujúcom pokuse neurobil chybu, mohol mať Max Verstappen v prvom rade iného vyzývateľa.

Lando si totiž trúfal na umiestnenie v prvom rade. O tieto nádeje však prišiel hneď v prvom sektore posledného kola v Q3, kde výrazne stratil.

„Pokazil som prvý sektor. Na výjazde z prvej zákruty bolo auto pretáčavé, čo ma pokojne stálo 1,5 desatiny. A 1,5 desatiny by dnes stačilo na druhé miesto! Prišlo ešte pár ďalších chýb i zaváhanie vo štvrtej zákrute, zvyšok kola už bol relatívne v poriadku. Cítim však frustráciu, mohol som z toho vyťažiť viac,“ povzdychol si Lando Norris, ktorý odštartuje siedmy.

Aj keď zimná pauza trvala viac než tri mesiace, fanúšikovia McLarenu by si pri čítaní týchto vyjadrení mohli pomyslieť, že sa ešte nachádzajú v uplynulej sezóne. V tej totiž Norris síce podával v pretekoch skvelé výkony, v kvalifikáciách však urobil viacero podobných chýb ako dnes, ktoré ho stáli ešte lepšie umiestnenia.

„Auto dnes malo na prvý rad, preto som sklamaný, pretože som neodviedol dobrú prácu. Som rád, ako tím dal veci dokopy, ja som to však dokopy nedal… Je to škoda, pokúsim sa to napraviť v sobotu,“ doplnil britský pilot.

Oscar Piastri bol po štvrtku optimista, dnes však zostal v tieni tímového kolegu. Počas celej kvalifikácie bol pomerne nenápadný a len veľmi tesne postúpil z Q2. Napokon odštartuje z ôsmej priečky.

„Mám za sebou náročnú kvalifikáciu, po celý čas som sa viac-menej trápil. Auto nebolo také ako včera večer, pritom sme na ňom prakticky nič nezmenili. Poradie je veľmi tesné, sme v bitke s ostatnými, čo je dobré. Uvidíme, čo nás čaká zajtra,“ vyhlásil Oscar Piastri.

Doplníme, že McLaren sa v Bahrajne dostal v kvalifikácii do TOP10 vôbec prvýkrát od roku 2021. V ostatných dvoch ročníkoch totiž papájoví zažili katastrofálny prvý víkend, keď ich trápila rýchlosť i spoľahlivosť.