logo F1online.sk

V RB vládne optimizmus. Piloti chcú bojovať o Q3 a o body

Daniel Ricciardo
© X/Visa Cash App RB
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 2. 2024

Prvý voľný tréning v Bahrajne ovládol tím bez mena. Aj keď sme ho mali volať Visa Cash App RB, každý sa uspokojil s RB, takže stajňa nakoniec povolila a ústami generálneho riaditeľa Petra Bayera odkázala, že keď už nie Visa Cash App RB, tak radšej Racing Bulls. Kým sa však rozhoduje o názve a identite tímu, Daniel Ricciardo a Júki Cunoda jazdia; a jazdia dosť rýchlo.

Dokázalo to aj priame porovnanie s McLarenom v prvom voľnom tréningu. Lando Norris, Oscar Piastri, Daniel Ricciardo a Júki Cunoda boli na trati naraz na najmäkšej zmesi pneumatík. Najrýchlejší bol napokon najstarší z uvedeného kvarteta a Ricciarda, zdá sa, uspokojila výkonnosť jeho monopostu a ciele pred zvyškom víkendu sú pomerne vysoké.

„Ráno sme si vychutnali našich päť minút slávy, ale, samozrejme, vedeli sme, že nie veľa tímov obulo mäkké pneumatiky. Aj keď je pekné vidieť svoje meno hore a nadšenie médií, vedeli sme, že večer sa to trochu utrasie a získame lepší obraz o tom, ako na tom skutočne sme,“ povedal po skončení štvrtkových jázd Daniel Ricciardo.

„Tuším, že v druhom tréningu sme skončili na dvanástom mieste, ale podľa mňa sme o niečo lepší. Vykonali sme nejaké zmeny, ale podľa mňa toho môžeme urobiť ešte viac. Celkovo to však bol dobrý deň a uvidíme, či dokážeme v kvalifikácii preniknúť do najlepšej desiatky,“ pokračoval rodák z Perthu.

„Myslím si, že keď v piatok poskladáme všetko dokopy, môžeme bojovať o postup do Q3 a o body v sobotu. Som optimisticky naladený. Viem, že môžeme ešte zrýchliť a teším sa na štúdium dát a rozhovor s inžiniermi dnes večer,“ dodal Ricciardo.

Dianie v tíme RB budí pozornosť aj z iného dôvodu. Jeden z pilotov tejto stajne sa už čoskoro môže objaviť v kokpite Red Bullu. Ricciardo sa zdá byť preferovanou voľbou, ale najprv musí poraziť Júkiho Cunodu, ktorý bol síce vo štvrtok dvakrát pomalší ako tímový kolega a neznel ani zďaleka tak spokojne, ale pred kvalifikáciou je všetko otvorené.

„Nešlo to hladko a neskončili sme tak, ako by sme chceli. Nebolo to jednoduché. Máme na stole veľa vecí, na ktoré sa v noci musíme pozrieť, ale presne na to sú tréningy, takže dúfajme, že to pred piatkom trochu zlepšíme,“ povedal po štvrtku zamyslene Cunoda.

„Rád by som sa dostal niekde okolo desiateho miesta. Keby sa nám podarilo postúpiť do Q3, bolo by to skvelé, ale to zo súčasného pohľadu vyzerá ako náročný cieľ, takže rozhodne potrebujeme niečo zmeniť a zlepšiť,“ dodal japonský pretekár.

Súvisiace články