logo F1online.sk

Hamiltonov rekord pre Norrisa nič neznamená: S takým autom by mal vyhrať každé preteky

Lando Norris
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2020

Veľká cena Portugalska sa do dejín Formuly 1 zapíše veľkými písmenami. Lewis Hamilton sa v nedeľu svojim 92. víťazstvom osamostatnil na čele historických tabuliek, keď prekonal Michaela Schumachera. Každý historický zápis však sprevádzajú určité okolnosti a skutočnosti. A práve v ich svetle tento zápis vykladá Hamiltonov krajan Lando Norris.

Okolnosti Lewisovej jazdy za rekordom budú diskutované ešte dlho a pochopiteľne môžeme spomenúť najmä nevídanú dominanciu Mercedesu, ktorá mu k tomuto rekordu veľmi pomohla. Pilot McLarenu Lando Norris síce podobne ako jeho kolegovia športovo ocenil Hamiltonov historický zápis, no rád by ho uviedol do perspektívy aktuálnych okolností.

„Som za neho šťastný, ale nič viac,“ povedal Norris, ktorého cituje RaceFans. „Naozaj, pre mňa to nič neznamená. Má auto, s ktorým by mal vyhrať v podstate každé preteky.“

„Musí poraziť tak jedného alebo dvoch súperov, to je všetko. Stačilo mu k tomu robiť to, čo robiť musí,“ dodal britský mladík.

Okrem toho Norris pogratuloval svojmu krajanovi k rekordu aj v oficiálnom popretekovom tlačovom stanovisku McLarenu: „Gratulujem Lewisovi k jeho 92. víťazstvu. Je to veľký úspech.“

Okrem toho nebude Lando na portugalský víkend spomínať v dobrom. Po skvelom štarte doplatil na príliš optimistický manéver Lanca Strolla v prvej zákrute, ktorá ho stála predné krídlo a zrejme aj body.

„Ja aj Carlos sme mali vynikajúci štart. Vidieť dva oranžové monoposty na prvom a treťom miesto bolo dosť cool. Aj keď to netrvalo dlho, dostali sme do dobrej pozície. Som spokojný s mojim dielom práce,“ povedal Norris.

„Postupne sa dostavilo drobenie predných pneumatík a pomerne rýchlo sme sa prepadli, až napokon prišiel ten incident so Strollom. Z môjho pohľadu by som povedal, že celkovo som odviedol dobrú prácu. Mali sme len smolu a doplatili na hlúposť ostatných,“ dodal Norris.

Aktualizácia 10:25: Lando Norris práve na Twitteri koriguje svoje vyjadrenia. Nevedno však, komu presne toto ospravedlnenie smeruje. “Dlhujem niekomu ospravedlnenie. Správal som sa hlúpo a niektorým ľuďom som neprejavil som taký rešpekt, aký by som mal. Nie som ten typ človeka, takže viem, že by som sa im mal ospravedlniť. Rovnako tak všetkým, ktorí to počuli alebo čítali. Prepáčte.”