logo F1online.sk

Verstappena pobavil prestup Hamiltona, skonštatoval Marko

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari spôsobil na štartovom rošte vo Formule 1 menšie zemetrasenie. Staré poriadky už neplatia a všetko je odrazu inak. Tento krok mal vplyv v podstate na všetkých okrem Red Bullu, kde si jazdeckú zostavu riešia vo vlastnej réžii a podľa slov Helmuta Marka sa ani trochu neobávajú, že by Max Verstappen prestúpil do Mercedesu.

Ako reagovali na tento krok ostatní piloti? Nuž, takmer všetci, podobne ako my ostatní, hovoria o prekvapení. Niektorí však dali najavo svoj nedostatočný záujem, napríklad Fernando Alonso mal vraj také plné ruky práce s jazdením a tréningom, že o novinkách sa dozvedel až na druhý deň. Nuž, a sama za seba hovorí aj reakcia Maxa Verstappena, ktorú svetu sprostredkoval poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Len ho to pobavilo,“ skonštatoval Rakúšanpri otázke, ako Max Verstappen reagoval na prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari. Pobavil by ho však aj telefonát od Tota Wolffa? Sám poradca Red Bullu totiž povedal, že šéf Mercedesu sa pri hľadaní náhrady za Lewisa Hamiltona pokúsi kontaktovať aj trojnásobného majstra sveta.

Marko neprezradil, či sa tak už stalo, ale z jeho reakcie sa nezdá, že by sa Red Bull zvlášť obával, že Verstappen napokon svojím prestupom prekvapí podobne ako 1. februára Lewis Hamilton. „Je to jeho úloha ako šéfa tímu. Musí urobiť všetko pre to, aby získal najlepších jazdcov,“ povedal Rakúšan vo svojom rozhovore pre OE24.

„Ale nie, neobávam sa toho. Max má dobrú pamäť. V minulosti sa toho stalo strašne veľa. Stačí si spomenúť na Silverstone alebo na Abú Zabí. Niečo také vo vás zanechá hlbokú stopu,“ povedal Marko.

Ten si očividne vôbec nepripúšťa odchod Verstappena, keď na otázku: „Čo by ste robili, keby vám Max zrazu povedal, že odchádza?“, odpovedal: „To vylučujem.“

Neodpustil si však ironickú poznámku na adresu svojho dávneho nepriateľa Tota Wolffa. Ten totiž s obľubou opakoval, aký má s Lewisom Hamiltonom blízky a pevný vzťah. Keď teda redaktor vzniesol pripomienku: „Wolff nie tak dávno povedal, že s Hamiltonom si sú takí blízki, že sa medzi nich nezmestí ani kus papiera…“, Marko sa nenechal dvakrát núkať a odpovedal: „Nuž, zmluva s Ferrari sa medzi nich vošla…“