logo F1online.sk

Red Bull lanári Albona na trojročný kontrakt, píše Motorsport.com

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2024

Už z viacerých strán zaznelo, že Sergia Péreza v Red Bulle nahradí Alex Albon. Doposiaľ sa však jednalo o nie veľmi dôveryhodné zdroje. Keď však s informáciou príde Motorsport.com, treba spozornieť.

Obmenou jazdeckej zostavy si v najbližšom období prejde každý z troch najlepších tímov štartového poľa. Do Ferrari zamieri Hamilton a Mercedes bude preto musieť za Brita hľadať náhradu. Veľmi pravdepodobný je takisto odchod Sergia Péreza z Red Bullu.

Zatiaľ čo však v súvislosti s Mercedesom sa spája mien viac než dosť, s Red Bullom spravidla iba jedno – Alex Albon. Vyzerá to preto tak, že ak niekto Mexičana v Milton Keynes nahradí, bude to práve britsko-thajský pilot.

Kedy by k tomuto nahradeniu mohlo dôjsť? Motorsport.com píše, že zrejme v roku 2026. Pre ročník 2025 si „malinovkári“ podľa všetkého ešte ponechajú Péreza, následne by mohol po bok Maxa Verstappena zasadnúť Albona. Red Bull pretekárovi jazdiacemu pod thajskou vlajkou údajne núka trojročný kontrakt, ktorý by vypršal zároveň s Holanďanovým.

Povedzme, že Red Bull záujem o Albona skutočne má. Ako však svoju budúcnosť vidí pilot Williamsu? Trinásty muž uplynulého šampionátu má síce s tímom z Grove platnú zmluvu do konca roka 2025, ale na základe jeho vyjadrení možno skonštatovať, že v prípade adekvátne ponuky dĺžku kontraktu nenaplní.

„Klamal by som, ak by som povedal, že som s Red Bullom nekomunikoval, ale v každom prípade nechávam tieto veci na môj manažérsky tím. Sústredím sa výlučne na pretekanie,“ vyslovil sa pred časom Alex Albon.

Súvisiace články