logo F1online.skF1online.sk

Krkolomný názov, zaujímavý vzhľad. RB hlási návrat k farbám z čias Toro Rosso

Visa Cash App VCARB 01
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2024

Ako v poradí štvrtý tím predstavilo monopost pre rok 2024 „béčko“ Red Bullu. Visa Cash App RB F1 Team alebo skrátene iba „RB“, ukázalo svetu nové dielo zo svojej garáže v piatok v ranných hodinách na predstavení v Las Vegas. Nový monopost s označením VCARB 01 nás zaujal najmä tým, že sa farebne ponáša na niekdajšie monoposty Toro Rosso.

Jazdecká zostava tímu z Faenzy zostáva pre rok 2024 nezmenená – za taliansky celok budú aj naďalej pretekať Daniel Ricciardo a Júki Cunoda. Mení sa však všetko ostatné. Sesterský tím Red Bullu si prešiel nielen zmenou názvu, ale avizuje aj čiastočné presunutie na Britské ostrovy, a to pre zámer užšie spolupracovať s tímom z Milton Keynes.

Okrem toho sa opätovne mení farebná schéma monopostu a najmä tímové ambície. Zatiaľ čo v predošlých niekoľkých rokoch bolo AlphaTauri spravidla iba do počtu, od novej sezóny a špecificky v nasledujúcich rokoch by RB chcelo hrať „prvú ligu“.

V neposlednom rade dochádza k zmene aj na čele stajne. Dlhoročného šéfa Franza Tosta nahradí Laurent Mekies, ktorý donedávna zastával jednu z popredných funkcií vo Ferrari a ktorý hodlá priniesť do tímu „nový vietor“.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
RB Content Pool 1/11
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool
RB Content Pool

Súvisiace články

Diskusia