logo F1online.sk

Alpine predstavil svetu monopost A524

Alpine A524
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 2. 2024

Štvrtým pánom na holenie je tím Alpine. Francúzsky celok vlani sklamal. V priebehu sezóny došlo k ďalším čistkám vo vedení stajne, ktorá je technicky i personálne poddimenzovaná. Do novej sezóny však vstupuje s cieľom ukázať zlepšenie, čo vlastne platí aj pre všetkých jej konkurentov.

Továrenský tím francúzskej automobilky Renault nedokázal vystúpiť zo svojho tieňa a po návrate do Formuly 1 stále čaká na veľký úspech. Nedostatočný výkon pohonnej jednotky, problémy so spoľahlivosťou, nedostatočná infraštruktúra či nestabilné vedenie. To všetko sú problémy Alpinu, na ktoré chce v roku 2024 zabudnúť.

Zástavníkom tímu i automobilky bude v novej sezóne monopost A524, ktorý sa v rukách nezmenenej jazdeckej dvojice Pierre Gasly – Esteban Ocon bude usilovať o pozdvihnutie francúzskej vlajky až na najvyšší stupienok.

Tím predstavil vo svojom sídle v Enstone skutočné auto, nie maketu, a spolu s ním aj nový prototyp A424 pre majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov v najvyššej triede Hypercar.

Podobne ako vlani a predvlani predstavil tím taktiež špeciálne ružové lakovanie, ktoré použije na ôsmich veľkých cenách tejto sezóny. S rukou na srdci však treba povedať, že nové auto Alpinu je natreté tak z dvadsiatich percent, takže veľký rozdiel to nie je.