logo F1online.sk

Sainz nebude v tomto roku tímovým hráčom, prorokuje Villeneuve

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Aj keď sa Carlos Sainz asi nemusí báť, že si nenájde vo Formule 1 novú prácu, jeho vyjednávacia pozícia sa po minulotýždňových správach nezlepšila. Každý vie, že je bez miesta a potenciálne to môže využiť pre zníženie finančnej ponuky alebo zhoršenie zmluvných podmienok pre jazdca. Toho Ferrari odsunulo na vedľajšiu koľaj a podľa majstra sveta z roku 1997 Jacquesa Villeneuva nemá žiaden dôvod pomáhať svojmu tímu v sezóne 2024.

Po oznámení prestupu Lewisa Hamiltona do Ferrari na sezónu 2025 sa okamžite vyrojili správy, že by Sainz mohol nahradiť sedemnásobného šampióna v Mercedese, s otcovou pomocou získať miesto v Audi alebo potenciálne v Aston Martine, keby v Brackley zaplátali dieru po Hamiltonovi angažovaním Fernanda Alonsa. Možností nie je málo, ale miest je stále len dvadsať a Sainz aktuálne žiadne nedrží. Je preto možné, že na prestupovom trhu bude musieť so svojím manažmentom vyvinúť určitú aktivitu.

„Z tejto situácie vzišiel ako porazený, pretože jeho vyjednávacia pozícia s Audi alebo kýmkoľvek iným sa zjavne značne zhoršila,“ povedal Villeneuve pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport. „Sainz nebude mať žiadny záujem o tímovú hru. Výsledky Ferrari pre neho teraz nič neznamenajú. Počítať sa budú len jeho výsledky.“

„Musí pracovať hlavne pre svoju zmluvu na rok 2025. Prípadne sa pokúsi poraziť Leclerca. Uvidíme, ako Mercedes zvládne konfrontáciu medzi Russellom a Hamiltonom, a ako to bude fungovať medzi Leclercom a Sainzom, ktorý už nemá čo stratiť,“ dodal Villeneuve.

Bývalý víťaz Indy 500 však nijak nepochybuje o tom, že za tento ťah si Ferrari vyslúži veľkú pochvalu od svojho bývalého šéfa Stefana Domenicaliho. Nepochybne ide o jeden z najväčších prestupov všetkých čias a nepochybne aj neprajníci Lewisa Hamiltona sú zvedaví, ako bude vyzerať sedemnásobný šampión v červenej kombinéze. Ide o obrovské lákadlo a niektorí by najradšej úplne preskočili ročník 2024.

„Je to dobrá správa pre nás všetkých,“ povedal Villeneuve. „Je to skutočne nečakané a vzrušujúce. Ľudia sa o tom začnú rozprávať. Nemôžete si priať nič viac: najlepší tím všetkých čias s najúspešnejším jazdcom. Pre imidž Ferrari je to niečo neuveriteľné. Z pohľadu Hamiltona je to takisto skvelý ťah.“

Súvisiace články