logo F1online.sk

Norris priznal rokovania s konkurenciou: Dúfajme, že toto umlčí všetky špekulácie

Max Verstappen a Lando Norris
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 1. 2024

Keď s ročným predstihom podpísal novú zmluvu Charles Leclerc, objavili sa názory fanúšikov, že sa zbytočne unáhlil. Zo svojej pozície sa nemusel ponáhľať a mohol si počkať. Ale čo je proti nemu taký Lando Norris? Ten podpísal nový kontrakt 23 mesiacov pred vypršaním toho starého. Sám vraví, že to považuje za ideálne načasovanie.

Norris mal kontrakt platný do konca sezóny 2025, ale napriek tomu musel v roku 2023 odpovedať na prestupové špekulácie, ktoré ho spájali s Red Bullom. Landovi to zrejme nebolo dvakrát príjemné, a tak podpísal s predstihom nový kontrakt, ktorý je jednoznačným stanoviskom: aj keby mal na stole otvorenú ponuku od Red Bullu, rozhodne nemá záujem.

„Je pravda, že som sa s podpisom nemusel ponáhľať. Urobil som to, lebo som mohol,“ pokrčil plecami po uzavretí novej zmluvy Norris, ktorého cituje portál RACER. „Som v dobrej pozícii a takto sa v nasledujúcich pár rokoch nemusím o nič starať.“

„Neustále sa hovorilo o našej budúcnosti a o všetkom možnom. Myslím si teda, že je to dobre načasované, najmä keď sú pred nami roky, ktoré budú trochu bláznivé so zmluvami ostatných pilotov a môže dôjsť k viacerým prestupom. Okrem toho sa blíži rok 2026 a nové technické pravidlá. Ako tím teda nechceme myslieť na predlžovanie kontraktov. V týchto dôležitých rokoch chceme premýšľať, koncentrovať sa na iné a tráviť čas inými vecami,“ pokračoval Norris.

„Takže áno, urobil som to, lebo som mohol. Som spokojný a tím je spokojný so mnou. Bolo to teda jednoduché rozhodnutie,“ dodal Lando.

Ten priznal, že rokoval s konkurenciou. Už pred časom potvrdil, že ako junior vyjednával aj s akadémiou Red Bullu. V kuloároch kolovalo viacero špekulácií, napríklad o otvorenej ponuke od Helmuta Marka a Christiana Hornera. Po ďalšom predĺžení kontraktu už mohol Norris s čistým svedomím priznať, že nejaké rozhovory s nemenovanými záujemcami absolvoval, ale nič z toho ho nezaujalo.

„Každý jazdec sa rozpráva so všetkými tímami. Nie je to tak, že by ste riešili detaily zmlúv, len zisťujete, čo vám môže ponúknuť jeden tím, čo vám môže ponúknuť druhý tím a podobne. Platí to o každom pilotovi. Čo by sme mohli jedného dňa urobiť? Nikdy to však nezašlo nikam ďalej,“ priznal Norris.

„Uzavreli sme to pomerne rýchlo. Začnete dostávať otázky, porozprávate sa s Andreom a Zakom – s kýmkoľvek v McLarene – a chcete sa zbaviť všetkých týchto špekulácií, pretože nie je dobré, keď ich tím vidí deň čo deň. Preto sme sa rozhodli tak skoro a dohodli tak rýchlo. Dúfajme, že to utíši všetky otázky,“ dodal s nádejou Lando.