logo F1online.sk

Ako sa Schumacher vyrovnával s odchodom z F1? Slzami a trhaním si vlasov, priznal Nemec

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas Media
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 1. 2024

Mick Schumacher si v roku 2024 premiérovo vyskúša pôsobenie vo WEC. Po očku však bude stále sledovať dianie vo Formule 1, špecificky to, či sa v kráľovnej motoršportu neuvoľní jedno z miest. Nemec totiž aj naďalej sníva o návrate do najvyššej motoristickej súťaže, z ktorej sa pre neuspokojivé výsledky porúčal na sklonku roka 2022.

Syn sedemnásobného šampióna strávil vo Formule 1 dve sezóny, obe vo farbách Haasu. Následne sa americký celok rozhodol Schumachera nahradiť skúsenejším Nicom Hülkenbergom,  v dôsledku čoho bol Nemec nútený si na prelome rokov 2022 a 2023 zbaliť kufre a rozposlať životopisy.

V súčasnosti stále len 24-ročný pretekár našiel útočisko v Mercedese, kde sa mu však ušla iba pozícia rezervného pilota, následkom čoho sa zo štartového roštu vytratil. Schumacher sa so skutočnosťou, že v F1 nie je viac žiadaný, vyrovnával nesmierne ťažko – i keď sa na prvý pohľad mohlo zdať, že tomu tak nebolo.

„S koncom v F1 som sa vyrovnával trhaním si vlasov a slzami. Nemyslím si, že niečoho takého by ste chceli byť svedkami,“ objasnil Schumacher médiám príčiny, pre ktoré sa so svojimi negatívnymi emóciami vyrovnával osamote.

„Berte však prosím moje slová s nadhľadom – veď sa jedná o môj vôbec prvý rozhovor v tomto roku (Schumacher sa postavil pre mikrofóny novinárov počas víkendu v Abú Zabí, pozn. red.). Čo avšak hovorím s plnou vážnosťou je, že F1 bola vždy mojím snom a vždy ním aj zostane.“

Keďže si je Schumacher vedomý, že so založený rukami a ničnerobením cesta do Formuly 1 nevedie, rozhodol sa pre rok 2024 kývnuť na ponuku Alpine a zamieriť do WEC. Aj naďalej však bude rezervným pilotom Mercedesu.

„Nemám dôvod zostať nečinný, nepretekať a za všetkými zaostávať. Radšej sa vydám do sveta, nájdem si angažmán (už sa medzičasom stalo, pozn. red.) a budem rozvíjať svoje schopnosti. Ak to v konečnom dôsledku nebude viesť k môjmu návratu do F1, ale napriek tomu to zlepší vyhliadky do mojej ďalšej kariéry, tak to budem považovať za úspech,“  poznamenal Schumacher.

Súvisiace články