logo F1online.sk

Za tímového kolegu by som chcel Norrisa, prezradil Verstappen

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 1. 2024

Osud Sergia Péreza v Red Bulle sa zdá byť spečatený. Mexičan si s najväčšou pravdepodobnosťou po roku 2024 zbalí kufre a dá Milton Keynes raz a navždy zbohom. Kto ho v takom prípade nahradí? Vedenie „červených býkov“ sa netají tím, že by vo svojich farbách videlo najradšej pilota McLarenu Landa Norrisa. Čo na to hovorí Max Verstappen? Tomu nezostáva nič iné, iba so svojimi zamestnávateľmi súhlasiť.

Red Bull sa o služby Norrisa už v minulosti raz usiloval a zrejme sa aj stále usiluje. Brit však trvá na tom, že je plne lojálny McLarenu, ktorého rady nemieni oslabiť. Pokiaľ sa však celok z Wokingu v nasledujúcich ročníkoch nezapojí do boja o titul, mladíkova lojálnosť môže razom pominúť.

V takom prípade privíta 24-ročného pretekára Red Bull s otvorenou náručou – a rovnako tak zrejme aj Max Verstappena. Holanďan sa totiž nechal počuť, že mať tú možnosť, za tímového kolegu by si vybral práve Landa Norrisa. Prezradil to v rozhovore pre Auto Motor und Sport, ktorý Holanďana poveril úlohou zostaviť čo do jazdeckej zostavy najlepší tím.

„Môžem si do tímu vybrať sám seba? Ak áno, tak v tom prípade si vyberám sám seba a za tímového kolegu Landa (Norrisa),” uviedol Verstappen. „Vybrať si jedno konkrétne meno je však ťažké. V súčasnosti totiž pôsobí v F1 dobrých pilotov hneď niekoľko,” dodal trojnásobný majster sveta.

„Lando je ale ešte veľmi mladý a má pred sebou skvelú kariéru. Zároveň vie byť aj veľmi rýchly.“ Úradujúci šampión bol po tom, ako prezradil meno vysnívaného tímového kolegu vyzvaný, aby prstom ukázal na najlepšiu jazdeckú zostavu na štartovom rošte. Tou podľa Verstappena sveta disponuje McLaren.

„Lando spolu s Oscarom Piastrim, a teda duo McLarenu. Obaja sú veľmi dobrí,“ povedal Verstappen. „Lando je len o niečo starší ako Oscar, ktorý je nesmierne rýchlym nováčikom.

„Stále sa má ale čo učiť, špecificky potrebuje zlepšiť svoje pretekárske tempo. Vidno však na ňom, že je šikovný chlapík. Jedného dňa bude bezpochyby víťaziť,“ uzavrel rodák z belgického Hasseltu.