logo F1online.sk

Sainz o vzťahu s Leclercom: Keď musím hrýzť, tak hryziem

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 1. 2024

Aký je vzťah pilotov Ferrari Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza? Pri vonkajšom pohľade to vyzerá, že ide o vyrovnanú jazdeckú dvojicu, ktorá dobre spolupracuje. Niektoré hlasy však tvrdia, že nie sú vôbec priatelia a za každú cenu si snažia vybojovať lepšiu pozíciu v tíme. Napriek všetkému sa zdá, že Ferrari potvrdí svoju dôveru predĺžením zmlúv s oboma pilotmi.

Nové kontrakty chlapcov v červenom opanovali stránky talianskych médií po skončení sezóny. Zo znenia dostupných správ sa zdá, že Ferrari má predsa len väčšiu dôveru v Charlesa Leclerca, ktorý aj keď nevyhral preteky, opanoval interné porovnanie. Jedným dychom však treba povedať, že jazdecká dvojica Scuderie patrí k tým najvyrovnanejším na štartovom rošte.

Ako sa však bude vyvíjať ich vzťah? A aký bol v posledných troch rokoch? „Snažím sa hrýzť, keď musím hrýzť, ale snažím sa tiež kontrolovať, keď sa musím kontrolovať,“ prehlásil Carlos Sainz v rozhovore pre televíziu DAZN.

Okrem toho však rodák z Madridu bez okolkov priznáva kvality svojho tímového kolegu. Aj keď každý z nich má za volantom iné preferencie, takmer zakaždým sú k sebe veľmi blízko. „Jeho schopnosti pri jazde na jedno kolo, jeho schopnosť odraziť sa v pretekoch po nevydarenej kvalifikácii a jeho schopnosť posunúť sa po štarte dopredu,“ vymenoval Sainz najsilnejšie stránky svojho tímového kolegu.

„Tvoríme veľmi dobrú dvojicu. Myslím si, že sme dvaja jazdci, ktorí spolu veľmi dobre vychádzajú. To je pre tím to najlepšie – potrebuje dvoch jazdcov, ktorí sa navzájom tlačia dopredu. Panuje medzi nami zdravá konkurencia, ale vždy uprednostňujeme tím,“ dodal Carlos.

So Sainzom sú vraj vo Ferrari spokojní

Talianske médiá v súčasnosti čakajú na oficiálne potvrdenie nových zmlúv pilotov Ferrari. Niektorí očakávali tlačové stanovisko ešte pred Vianocami, ale toho sme sa nedočkali. Sainz dal jasne najavo, že chce podpísať nový kontrakt ešte pred štartom sezóny. Ferrari naproti tomu priznáva, že jazdecká zostava je najmenším problémom tímu a bude lepšie vyriešiť túto otázku čo najskôr.

Optimistické správy potvrdil aj Carlosov otec Carlos Sainz starší, ktorý je zároveň jedným z jeho zástupcov. „Ferrari nám dalo na známosť, že sú s Carlosom spokojní, aspoň toto nám povedali. Dokážem si predstaviť, že na začiatku roku 2024 budeme pokračovať v rokovaniach, ktoré sme už začali. Uvidíme, čo z toho nakoniec vzíde,“ povedal šampión rely pre španielske rádio COPE.

Súvisiace články