logo F1online.sk

Norris by sa Verstappenovi v Red Bulle vyrovnal, myslí si víťaz Le Mans

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 12. 2023

Lando Noris je považovaný za jedného z najtalentovanejších pretekárov na štartovom rošte. Je však talentovaný až natoľko, že by sa dokázal v identickom monoposte vyrovnať Maxovi Verstappenovi? Víťaz 24-hodinovky Le Mans z roku 2015 Richard Bradley je presvedčený o tom, že áno. Brit by vraj svojou rýchlosťou v kombinácii so striedmymi vyjadreniami a orientáciou na vlastné výkony predstavoval pre Holanďana poriadnu hrozbu.

Red Bull sa mal pred časom usilovať o podpísanie Landa Norrisa. Pilot McLarenu ale uprednostnil zotrvanie vo Wokingu a tímu z Milton Keynes dal nateraz košom. Rakúšania však prechovávajú o Brita záujem zrejme aj naďalej, čo znamená, že Norris má dvere do dominantného celku uplynulej sezóny stále otvorené.  

Keby 24-ročného pilota už pôsobenie v McLarene omrzelo a odhodlal by sa k prestupu do Red Bullu, po boku Maxa Verstappena by sa podľa Richarda Bradleyho nestratil. Ba čo viac, pre svoju rýchlosť a povahové vlastnosti by bol trojnásobnému šampiónovi minimálne vyrovnaným súperom.

„Keď Lando začal dominovať nad Danielom (Ricciardom), tak prosto len pokračoval v tom, čo robil predtým (nemal veľkohubé vyjadrenia, nepolitikárčil, orientoval sa výlučne na vlastné výkony, pozn. red.). Myslím si, že táto jeho vlastnosť by Maxa prekvapila.“

„Norris sa s pozornosťou médií v minulosti popasoval veľmi dobre, a rovnako dobre by to zvládol aj v tomto prípade. Orientoval by sa výlučne sám na seba.“ Či by Norris dokázal na Verstappena časom vyzrieť, sa Bradley tvrdiť neodváži. Je si však istý, že by si počínal omnoho lepšie, ako v súčasnosti Sergio Pérez. „Určite by navzájom zviedli niekoľko súbojov. Či by dokázal Maxa poraziť, je otázne. Rozhodne by však naňho veľa nestrácal.“

Byť Bradley na Norrisovom mieste, nad ponukou Red Bullu by dlho neotáľal. Aj keby britský pretekár v súboji s Verstappenom ťahal za kratší koniec, stále by mohol okúsiť prestupový trh, na ktorom by bol žiadaným artiklom.

„Má 25 rokov a je si vedomý toho, v akej situácii sa nachádza. Vie, že aj keď mu bude McLaren núkať nehorázné peniaze a on sa rozhodne napriek tomu odísť do Red Bullu, kde to dopadne (prinajhoršom) zle, tak stále bude žiadaným artiklom na trhu s jazdcami. Na prestupovom trhu si bude môcť pýtať obrovské peniaze aj ako 30-ročný. Prestupu sa preto báť nemusí,“ uzavrel Bradley.