logo F1online.sk

Albonova nekonzistentnosť je hrozbou pre majstrovské nádeje, uznáva Marko

Alex Albon
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala23. 10. 2020

V Red Bulle stoja za Alexom Albonom tak pevne, akoby od neho závisela budúcnosť stajne. So silnejúcim odkazom, ktorý Red Bull vysiela do sveta, že v roku 2021 “už naozaj” zabojuje o titul, však konečne začali kompetentní uznávať, že s Albonovou nedostatočnou podporou to pôjde len ťažko.

Helmut Marko s Christianom Hornerom vyzerajú byť spokojní. Kým v minulosti by za podobné výkony pretekár z tímu veľmi rýchlo letel, tentoraz sa vedenie utešuje tým, že sa Albon pomaly zlepšuje.

Tento postoj ozrejmil pre nemeckú Sky Helmut Marko: “V súčasnosti nemáme žiadne problémy v konštruktérskom šampionáte, pretože s Maxom a Albonom sme na tom dobre. Boje za nami prebiehajú medzi Renaultom, McLarenom a Racing Pointom, ktorí si navzájom berú body. Naše druhé miesto nie je momentálne ohrozené, preto nevidíme potrebu zakročiť.”

Pomaly už tradičná hláška Helmuta Marka o tom, ako v nasledujúcej sezóne bude Red Bull bojovať o titul, bola pred pár dňami posilnená o dodatok “ale teraz už naozaj”. Ak to červení býci myslia skutočne vážne, Albona nebudú potrebovať len k zisku konštruktérskeho titulu. Ak totiž nebude kolega Maxa Verstappena brať body súperom, bude to mať Holanďan veľmi ťažké aj v boji o jazdecký vavrín.

“Naším cieľom pre nasledujúci rok je bojovať o šampionát, takže budeme potrebovať konzistentnosť. Uvedomujeme si, že na Maxa nikto netlačí. Potrebujeme vedieť, kde až sú limity nášho auta,” pokračuje Marko. “Telemetria ukazuje, že v rýchlych zákrutách sa Albon vyrovnáva Maxovi, ale potom prídu jedna-dve zákruty, kde výrazne stráca čas.”

“A tu sa opäť vraciame ku konzistentnosti. Nevieme, kedy alebo kde sa to udeje, preto nám to robí obavy. Niečo také si nemôžeme dovoliť, ak sa chceme hnať za titulom. Ak sa Albonovi podarí posunúť ďalej a konštantne bude vykazovať zlepšenia, bude kandidátom pre rok 2021,” zhodnotil poradca Red Bullu.

Red Bull môže stále siahnuť po Pierrovi Gaslym, ktorému sa v juniorskom tíme darí. Na druhej strane na povrch vyplávali informácie o tom, že si pohneval vedenie Red Bullu, čo by mu určite nepomohlo. Okrem Gaslyho sú voľní aj Sergio Pérez a Nico Hülkenberg.

Albon vraj zvýšený tlak nepociťuje. “Situácia sa nezmenila, stále na to poriadne tlačíme. Cítim veľkú podporu od chlapcov, z mojej strany sa len koncentrujem na preteky, ktoré sú predo mnou. Viem, že si musím robiť svoju prácu. Som motivovaný. A pokiaľ ide o tlak, necítim nič extra. Len chcem mať pár dobrých pretekov.”

Súvisiace články