logo F1online.sk

Pérez avizuje, že čoskoro sa dozvieme viac o jeho budúcnosti

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala23. 10. 2020

Po nečakanom vyhadzove Sergia Péreza z Racing Pointu si Mexičan musí hľadať alternatívne pôsobisko. Na rozdiel od niektorých iných pretekárov, ktorí sa takisto ku koncu roka rozlúčia so svojimi tímami, však má veľkú šancu sa vo Formule 1 udržať. Pérez tvrdí, že rokovania prebiehajú a čoskoro by sme mali spoznať aj ich výsledky.

Správy týkajúce sa odchodu Kevina Magnussena a Romaina Grosjeana sú ešte čerstvé, no už teraz len málokto optimisticky predpovedá, že by sme aspoň jedného z tejto dvojice uvideli na štartovom rošte aj v roku 2022. Obaja majú totižto jednu veľkú nevýhodu v porovnaní s Nikitom Mazepinom či Sergiom Pérezom; chýba im silné finančné krytie zo strany sponzorov.

Nuž a pre Haas, ktorý podľa Jana Magnussena “potrebuje viac peniaze ako talent”, bude Pérez veľmi veľkým lákadlom. Mexický pretekár môže okrem toho zamieriť aj do Alfy Romeo, no šepká sa aj o konci Georga Russella vo Williamse. Russell sebavedomo konštatuje, že má platnú zmluvu pre rok 2022, a tak sa ničoho nebojí, no to isté hovoril pred časom aj samotný Pérez, ktorý by ho mohol vo Williamse nahradiť.

“Ako som povedal už predtým, nič som zatiaľ nepodpísal,” vyhlásil Sergio Pérez. “Myslím si, že momentálne toho nie je veľa, čo by som vám mohol oznámiť. Sezóna sa chýli ku koncu, už sa to blíži. Myslím, že čoskoro budem v pozícii, kedy vám už niečo budem môcť povedať.”

“Nemyslím si, že má veľký zmysel niečo teraz prezrádzať. Chcem, aby moje rokovania zostali súkromné. Všetkým tímom, s ktorými rokujeme, by sme mali prejaviť rešpekt. Nemá teda zmysel teraz čokoľvek rozoberať,” zareagoval 30-ročný majiteľ ôsmich pódiových trofejí.

Keď si zrátame, koľko stajní má ešte voľné miesta, nebude ťažké uhádnuť, s kým by Pérez mohol rokovať. “Už nezostáva veľa tímov, v skutočnosti ich je len pár,” uznáva. “Len málo tímov má postavený dobrý projekt.”