logo F1online.sk

Elkann predbehol tlačové stanovisko: Sainz a Leclerc zostávajú vo Ferrari!

Carlos Sainz a John Elkann
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2023

Môžeme už túto zimu očakávať predĺženie kontraktov oboch pilotov Ferrari? Ako vieme, Charles Leclerc a Carlos Sainz majú zmluvy platné aj na rok 2024, ale všetky zainteresované strany prejavili záujem o ich predĺženie. Možno aj preto si prezident Ferrari John Elkann povedal, že nie je čo skrývať.

V Maranelle dobre vedia, že piloti sú ich najmenší problém a obom jazdcom sa zas na trhu neotvárajú žiadne zaujímavejšie možnosti. Carlos Sainz dal v priebehu tohto roka jasne najavo, že do novej sezóny chce ísť s vyriešenou budúcnosťou. Zdá sa, že toto prianie sa mu splní, keďže už ani prezident Ferrari John Elkann nijak neskrýva plány svojho tímu.

„Sainz a Leclerc? Samozrejme, že obaja zostanú,“ prehlásil rodák z New Yorku, ktorého cituje Gazzetta dello Sport. „Musíme však stavať na tom, čo sme doteraz vybudovali, aby sme sa dostali ďalej a potlačili tím ešte vyššie.“

Prezident Ferrari sezónu 2023 nehodnotí pozitívne. Podľa Elkanna sa Ferrari zaradí na stranu sklamaných porazených. Sklamanie je pritom hneď dvojité, na jednej strane máme neschopnosť bojovať o titul, na druhej je tesná prehra s Mercedesom v posledných pretekoch sezóny. Ferrari zakončilo rok 2023 na treťom mieste, čo znamená, že v porovnaní s vlaňajškom si o jednu priečku pohoršilo.

„Sezóna bola sklamaním, ale v poslednej štvrtine ročníka sme boli schopní bojovať s Red Bullom a mnohokrát sme stáli na pole position. Teraz to všetko musíme využiť a znovu na to zatlačiť,“ povedal Elkann.

Ten netají ani svoje sklamanie nad tesnou prehrou s Mercedesom. „V Abú Zabí nám tesne uniklo druhé miesto v Pohári konštruktérov, ale pozitívne je, že sme oň reálne bojovali do posledných pretekov sezóny. Pri pohľade na počet našich pole position je to len otázka schopnosti premeniť tieto kvalifikačné víťazstvá na víťazstvá v pretekoch. To musí byť cieľom pre budúcu sezónu,“ odkázal Elkann.

Súvisiace články