logo F1online.sk

So Strollom vychádzam spomedzi všetkých doterajších kolegov najlepšie, prezradil Alonso

Fernando Alonso a Lance Stroll
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Po Fernandovi Alonsovi zostala všade, kde pôsobil, iba spálená zem. Španiel je totiž známy tým, že so svojimi doterajšími tímovými kolegami ktovieako dobre nevychádzal. Tentokrát je však všetkému inak. S Lanceom Strollom má Španiel vraj jedinečný vzťah – oveľa lepší, než s kýmkoľvek na štartovom rošte.

S predošlým tímovým kolegom Estebanom Oconom si nevie prísť na meno. S tým súčasným ale vychádza Fernando Alonsa nad očakávania dobre – teda aspoň vlastných slov.

„Spolupracujeme veľmi dobre. Myslím si, že v porovnaní s akýmkoľvek tímom, pre ktorý som pretekal alebo ktorý v súčasnosti pôsobí v F1, máme my dvaja veľmi jedinečný vzťah,“ utrúsil dvojnásobný majster sveta.

„Veľa sa rozprávame, každý týždeň sme v kontakte – a to buď telefonicky, alebo sa stretávame priamo v továrni či na trati. Snažíme sa navzájom uistiť, že sa pohybujeme tým istým smerom, vďaka čomu spolu zdieľame nesmierne veľa vecí.“

Alonso so Strollom vychádza tak dobre možno aj preto, že mu dosiaľ Kanaďan veľmi nezavaril. Zatiaľ čo Alonso získal v uplynulom ročníku až osem pódií a celkovo sa umiestnil na štvrtom mieste, Stroll nevystúpil na „bedňu“ ani raz a v súťaži jednotlivcov sa ledva vošiel do prvej desiatky.

Alonso však naratív, že so Strollom sympatizuje len preto, že mu rýchlostne nestíha, odmieta. Svojho mladšieho kolegu sa všemožne zastáva a tvrdí, že vzhľadom na zranenie rúk, ktoré utrpel bezprostredne pred začiatkom minulej sezóny, odvádzal vynikajúcu robotu.

„Tento rok mal nejaké (zdravotné) ťažkosti a keď auto trochu zmenilo správanie, trápil sa s ním o niečo viac ako ja,“ objasnil Alonso dôvody, kvôli ktorým zaknihoval Stroll iba 74 bodov. „Akonáhle sme na aute pár vecí opravili, hneď bol vo forme.“

„Jeho odhodlanie a motivácia po vzostupoch a pádoch bola obdivuhodná. Na začiatku roka sa trápil so zlomenou rukou (vlastne zlomenými, keďže si spôsobil fraktúru na obidvoch zápästiach, pozn. red.), no následne bol počas sezóny odhodlaný dostať sa späť do formy. Nakoniec sa mu to aj podarilo, čo ukázal v Mexiku, v Brazílii a v Las Vegas. Aby som bol úprimný, jeho nasadenie a motivácia ma prekvapili. To, že je späť vo forme, je dobrou správou pre tím,“ dodal 42-ročný veterán.

Súvisiace články