logo F1online.sk

Je nám ľúto, že Vettel nestihol pozbierať ovocie svojej práce, znie z Aston Martinu

Sebastian Vettel
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Sebastian Vettel má nemalú zásluhu na tohtoročnom progrese Aston Martinu, keďže to bol práve on, kto priniesol do britského tímu know-how z top tímov, akými sú Ferrari či Red Bull.  Pokrok, o ktorý sa pričinil, sa mu však už na trati do výsledkov pretaviť nepodarilo. V tom najlepšom totiž celok zo Silverstonu opustil a všetku slávu tak prenechal Fernandovi Alonsovi. Vednie stajne však na Vettelov prínos nezabúda a na pravidelnej báze mu adresuje slová plné vďaky. Inak tomu nebolo ani tentokrát.

Prišiel, pomohol, odišiel – asi tak nejak by sa dalo opísať účinkovanie Sebastiana Vettela v Aston Martine, ktorý pomohol piatemu tímu uplynulého šampionátu v jeho začiatkoch a opustil ho tesne predtým, ako začal výrazne napredovať.

Vettelovi, ktorý nemá z aktuálnych úspechov Aston Martinu takpovediac žiaden osoh, sa to vedenie tímu snaží vynahrádzať aspoň tým spôsobom, že ho pri všetkých možných príležitostiach opakovane chváli za prínos.

Najnovšie sa tak stalo v uplynulých dňoch, kedy si po zisku historického piateho miesta v Pohári konštruktérov vzali štvornásobného šampióna na paškál Mike Krack a Tom McCullough.

„Má na tomto úspechu svoj podiel,“ uviedol šéf tímu Mike Krack, ktorého slová cituje Motorsport-total.com. „Keď k nám prišiel, mal za sebou pôsobenia v dvoch tímoch, ktoré vyhrali majstrovstvá,“ nadviazal na svojho nadriadeného šéf traťových inžinierov Tom McCullough, ktorý pochválil Nemca za to, že priniesol do tímu „mnoho malých detailov“ a rovnako tak bol „neúnavným pracovníkom“.

Mrzí ho len jedno – že Vettel nezožal ovocie svojej práce. „Za dva roky, čo tu bol, sme mu neposkytli dostatočne dobré auto,“ povzdychol si Brit. „Až na konci jeho druhého ročníka sme dosiahli pokrok. Je mi ľúto, že neťažil z tohtoročného auta,“ dodal McCullough.