logo F1online.sk

Renaultu sa podaril zásadný objav vo veternom tuneli, tvrdí Rosberg

Daniel Ricciardo, Renault zozadu
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala18. 10. 2020

V Renaulte zažívajú skvelú druhú polovicu ročníka. Daniel Ricciardo v posledných piatich pretekoch ešte neskončil na horšom ako šiestom mieste a na Nürburgringu dokonca získal pódium. Podľa zákulisných informácií Nica Rosberga Renault za to vďačí skvelému pokroku vo veternom tuneli.

Pre francúzsku stajňu to bola priam historická chvíľa. Trofej z posledného pódia už totižto zapadla prachom, veď ju získal Robert Kubica ešte na Veľkej cene Belgicka 2010. Je pravdou, že v nasledujúcej sezóne získali tretie priečky aj Petrov s Heidfeldom, ale keďže tím už jazdil pod menom Lotus Renault, Renault si tieto pódiá do štatistík nechce pripisovať.

Teraz má dokonca šancu získať tretie miesto v Pohári konštruktérov. Na Racing Point stráca len šesť bodov a McLaren dva bodíky. Priamych prenasledovateľov nemá, v úctyhodnej vzdialenosti za sebou má šieste Ferrari, ktoré sa nie a nie striasť druhého talianskeho tímu v štartovom poli.

“Počul som, že Renaultu sa podaril zásadný prielom vo veternom tuneli, vzadu v oblasti difúzora,” podelil sa o zákulisné informácie Nico Rosberg, ktorý spolukomentoval priebeh súťažného víkendu v Eifeli. “Z pohľadu aerodynamiky toho teraz vedia spraviť viac. Spravili dobrý pokrok a výrazne vylepšili priľnavosť.”

“Samozrejme, že Daniel jazdí naozaj dobre a Ocon sa mu v kvalifikácii čoraz viac približuje. Teraz sú naozaj blízko seba. Renault je skutočne na ceste vpred,” zhrnul aktuálnu trajektóriu tímu Rosberg.

Daniel Ricciardo si pochvaľoval aktuálnu situáciu v tíme a Rosbergovi dal za pravdu. “Zadná časť auta nabrala oveľa viac prítlaku, čo nám jazdcom dodáva sebadôveru, aby sme šliapli na plyn a zo zákrut vyrazili o čosi lepšie.”

“Myslím, že okolo Silverstonu sme priniesli pár vylepšení. Mám pocit, že teraz vieme s väčšou ľahkosťou nastaviť auto, nie je to hop alebo trop. Vlani sme mohli byť veľmi rýchli, ale pokojne aj mimo prvú desiatku,” vyzdvihuje vyššiu konzistentnosť výkonov miláčik fanúšikov. “Teraz je to už dokázané — podarilo sa nám to na okruhoch s nízkym aj vysokým prítlakom. Máme dobrý balík, mali by sme mať dostatok sebavedomia do zvyšku sezóny.”

Súvisiace články