logo F1online.sk

Kvjat označil Albonov manéver za neprofesionálny. Nechápe, čo to stváral…

Daniil Kvjat vs Alex Albon
© FOM/screenshot
Ladislav Király
Ladislav Király12. 10. 2020

Daniil Kvjat ostal po Veľkej cene Eifelu sklamaný. V boji o desiate miesto s Alexom Albonom najskôr vyšiel mimo trate, aby následne doplatil na zlý odhad svojho súpera. Ten mu jazdnú stopu prekrižoval až príliš agresívne a odlomil mu predné krídlo.

Komisári uznali Albona vinným a udelili mu päťsekundový trest, ku ktorému mu pribalili aj dva trestné body. Za posledných dvanásť mesiacov ich tak má už sedem.

„Ja som ten jeho manéver nepochopil, fakt,“ zareagoval Kvjat. „Čo to tam stváral? Podľa mňa to bolo v jeho podaní dosť neprofesionálne a ukázal ozaj veľmi biedny odhad. Od jazdca jeho úrovne by som to nečakal, veď súťaží už tak dlho.“

Ruský pretekár následne celkom prišiel o predné krídlo a do boxov to bolo odtiaľ celé kolo. Kolízia sa udiala asi na najhoršom možnom mieste.

„Moje preteky boli v tom okamihu v zásade zničené. Celé kolo som musel ísť veľmi pomaly. Predné krídlo sa mi následne dostalo pod podlahu, celú ju zničilo a narušilo aj chladenie bŕzd. Už som sa len trápil, výrazne mi chýbal prítlak. Dúfal som len v dážď, prípadne niečo iné nezvyčajné, čo by sa prihodilo,“ dodal Daniil Kvjat.

„Áno, trochu zle som to odhadol,“ akceptoval Albon podiel viny a súčasne pripomenul, že jeho problémy sa začali už v tretej zákrute prvého kola. Zablokoval koleso a už v siedmom kole musel prísť do boxov.

„Keď spravíte niečo takéto na okruhu s takýmito nízkymi teplotami, tak je to najhoršia vec, aká sa vám môže prihodiť,“ dodal Alex Albon, o ktorého budúcnosti v tíme sa opäť začalo nahlas špekulovať.

Doplňme, že Daniil Kvjat napokon skončil posledný pätnásty, Alex Albon odstúpil v 23. kole.

FOM/screenshot

Súvisiace články