logo F1online.sk

Max bude dlhoveký a v F1 zotrvá minimálne do štyridsiatky, prehlásil Jos Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2023

Max Verstappen započal svoju kariéru vo Formule 1 v omnoho mladšom veku ako jeho súperi – a z tohto dôvodu bude chcieť aj o niečo skôr skončiť, čo sa však nepozdáva Holanďanovmu otcovi Josovi. Ten by bol totiž najradšej, keby jeho synátor zotrval v kráľovnej motoršportu minimálne do štyridsiatky a v ideálnom možnom prípade ešte dlhšie.

Aktuálne už trojnásobný majster sveta vstúpil do „efjednotky“ ako sedemnásťročný. Hoci má v súčasnosti iba 26 rokov, v F1 strávil dovedna osem sezón. Zmluva s Red Bullom, ktorou disponuje, mu vyprší po roku 2028 a Verstappen samotný naznačil, že ju následne možno nepredĺži a z F1 sa poberie.

„Myslím si, že v určitom momente svojej kariéry sa dostanete do bodu, kedy možno budete chcieť robiť iné veci,“ vyslovil sa pred časom Holanďan. „Zmluvu mám do konca roka 2028. Potom zvážime, či ju predĺžime, alebo nie. Mám však pocit, že ak je toho v jednom okamihu už príliš veľa, potom je čas na zmenu.“

Verstappenovi staršiemu sa však slová svojho potomka veľmi nepozdávajú. Myslí si, že Maxa zajačie úmysly časom prejdú a vo Formule 1 zotrvá omnoho dlhšie, ako momentálne zamýšľa.

„Nikdy ho pretekanie neomrzí,“ nechal sa počuť pre Sky niekdajší pilot Benettonu, Tyrrellu či Arrowsu. „Myslím si, že bude pokračovať do štyridsiatky, možno do štyridsaťpäťky. Všetko to bude závisieť od maličkostí. Rozhodne sme však nečakali, že vo veku 26 rokov bude taký dobrý, aký je a bude preteky vyhrávať spôsobom, akým ich vyhráva – a navyše toľko.“

Napriek tomu, že Verstappen tvrdí, že mu o prepisovanie historických tabuliek nejde, podľa Verstappena staršieho to nie je tak úplne pravda. Max chce vraj kraľovať všetkému a všetkým, a to za každých okolností.

„Max chce zakaždým ukázať, kto je najlepší. Darí sa mu to, ale je to ťažké. Chce byť na čele v každom jednom tréningu, v každej jednej kvalifikácii a v každých jedných pretekoch. To je zároveň niečo, čo momentálne robí.“

„Samozrejme, aby sa vám niečo také podarilo, potrebujete mať k dispozícii dobré auto, a to Max v súčasnosti má. On a Red Bullu spolu jednoducho fungujú. Je to neuveriteľné, je to ako sen, len lepšie,“ dodal Jos Verstappen.

Súvisiace články