logo F1online.sk

Norris sa mýlil: Už pre nás neexistujú žiadne slabé okruhy

Lando Norris a Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2023

Keď Lando Norris sedel na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Mexika, oznámil svetu, že mexický a brazílsky okruh nebude monopostu MCL60 vyhovovať. Mýlil sa. Na týchto tratiach mal McLaren fantastickú rýchlosť a momentálne potvrdzuje svoj status druhého najrýchlejšieho auta. Na víťazstvo to však zatiaľ nestačí.

Podobne ako v sobotnom šprinte, aj v nedeľných pretekoch boli Max Verstappen a Lando Norris vo vlastnej lige. Pilot McLarenu skúšal v úvode útočiť, ale neuspel a Red Bull napokon naplno ukázal svoju prevahu. Aj keď to na víťazstvo opäť nestačilo, rodák z Bristolu sa po pretekoch usmieval.

„Som veľmi spokojný s pretekmi aj s celým víkendom. Mali sme veľmi dobrú rýchlosť,“ povedal Norris pre televíziu Sky. „Pred štartom tejto veľkej ceny sme neočakávali, že naša výkonnosť bude na takejto úrovni. Povedal by som, že pre nás všetkých je to veľmi príjemné prekvapenie.“

„Hovoril som, že na tratiach v Mexiku a v Brazílii sa budeme trápiť, ale podali sme oveľa lepší výkon, než sme sami očakávali. Myslím si, že pre celý tím aj pre mňa osobne je to veľké pozitívum, ktoré si odtiaľto môžeme odniesť. Vyzerá to, že v súčasnosti už pre nás neexistujú žiadne slabé okruhy. Las Vegas bude pre všetkých trochu otáznik, ale toto bol takmer perfektný víkend,“ odkázal spokojne Lando.

Ten mal vynikajúci štart, keď poskočil zo šiesteho (vlastne z piateho, keďže Charles Leclerc vypadol v zahrievacom kole) miesta na druhé. Dokonca sa v úvodnej fáze pokúšal vyzrieť na Maxa Verstappena, ale ako sme videli, boj o víťazstvo nemal dlhé trvanie.

„Charles mal problém, čo je vždy škoda a neprajem mu nič zlé, ale zároveň, čím menej súperov musím prekonať, tým lepšie,“ hovorí Norris. „Keď som sa po štarte dostal na druhé miesto, hovoril som si, že to bude s Maxom pikantné.“

„Skúsil som to raz, ale mal som len jeden pokus a nevyšlo mi to. Ako som však povedal, je pozitívne, že sme vpredu, môžeme bojovať o tieto pozície a máme taký náskok na všetkých za nami. Je to príjemný pocit. Aj keď sa cítite v kokpite trochu osamelo, stále sa usmievate a tlačíte na to. Urobil som všetko, čo som mohol, ale nestačilo to,“ dodal britský mladík.

Ten sa po Brazílii delí o nelichotivý rekord s Nickom Heidfeldom. Obaja totiž vo svojich kariérach vystúpili na pódium trinásťkrát, ale nezvíťazili ani raz. „Quick Nick“ sa triumfu nedočkal, ale my veríme, že Lando to zlomí už čoskoro.