logo F1online.sk

Renault má už auto, ktoré funguje všade, teší sa Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala11. 10. 2020

Čím ďalej, tým sa Renaultu darí viac. Daniel Ricciardo to pripisuje aj skutočnosti, že sa inžinierom podarilo postaviť monopost, ktorý je silný na všetkých okruhoch — na rozdiel od predchodcov Renaultu R.S.20, ktorí na niektorých okruhoch excelovali, no na iných strácali.

Konzistentnosť je v súboji o tretie miesto Pohára konštruktérov kľúčová a Renault dosahuje skutočne konzistentné výsledky. Daniela Ricciarda a Estebana Ocona v sobotu predbehli len Mercedesy a Red Bully, nuž a zadarilo sa aj Charlesovi Leclercovi. Ferrari ale nemá takú stabilitu vo výkonoch ako Renault, a tak občasná strata pozície v prospech tímu z Maranella nemusí žlto-čierny tím tak hnevať.

Daniel Ricciardo verí, že teraz už Renault môže získať tretie miesto v konštruktérskom poradí, koniec-koncov naň stráca len sedem bodov. Vďaka konzistentnosti. “Áno, a toto je niečo, čo bolo pre nás ako tím vlani frustrujúce. Niekedy sme získali dobrý výsledok, ale chýbala nám konzistentnosť, ktorú vidíme tento rok. Toto je skutočne pozitívne, neplatí to len pre soboty ale aj pre nedele, a tiež pre všetky typy okruhov.”

“Je to fajn, povedal by som, že teraz máme kompletné auto. Ešte nie je také rýchle ako Mercedes, ale v tomto boji o stred poľa máme monopost, s ktorým vieme bojovať až do samého konca,” potešil sa 31-ročný Austrálčan.

Daniel Ricciardo bude v nedeľu štartovať zo šiesteho miesta a Esteban Ocon hneď za ním. Na svojho kolegu a budúceho pilota McLarenu stratil len devätnásť tisícin sekundy. Po problémoch z prvej polovice sezóny je to skvelá správa.

“Určite nám to pridáva na sebavedomí. Ako iste viete, v Barcelone alebo v Budapešti sme mali pri tých nastaveniach na veľký prítlak problémy. Teraz sme späť, z auta mám super pocit, cítim, že je silné. To všetko je teda už za nami,” odkazuje Esteban Ocon. “Netvrdím, že keby sme sa vrátili do Barcelony, tak by sme sa kvalifikovali na šiestom a siedmom mieste, ale takéto pokračovanie sezóny nám dáva veľkú nádej a sebavedomie.”

Súvisiace články