logo F1online.sk

Pérez: Nevedel som, čo sa vlastne deje

Sergio Pérez
© Twitter/Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2020

Už-už to vyzeralo, že Racing Point dokáže zaútočiť na tretie miesto v pohári konštruktérov. Po patáliách s brzdovými kanálikmi, poruchami, koronavírusom či smolnými vypadnutiami, sa tímu zo Silverstone podarilo dostať na dostrel. Na Nürburgringu sa však veci opäť obrátili v ich neprospech.

Lance Stroll kvôli chorobe napokon nemohol do diania na okruhu zasiahnuť. Nevedno, či sa jeho stav zhoršil až v noci na dnes, no jeho tím akoby sám zostal zaskočený. Samozrejme, Stoffel Vandoorne bol po ruke na okruhu, Racing Point však chcel Nica Hülkenberga, ktorý už s tohtoročným RP20 skúsenosti má. Nemec dofrčal na okruh v priebehu tretieho tréningu a bez väčšej prípravy skočil do hlbokej vody. Neprekvapí teda, že Hulk skončil na úplnom chvoste. Vlajku tímu tak musel pozdvihnúť Sergio Pérez.

Ten napokon sobotu zakončil na deviatom mieste a po kvalifikácii veru s počínaním vlastného tímu spokojný nebol. Racing Point si zrejme zle spočítal dostupné sady pneumatík. Do Q1 Mexičan vyrazil na stredne tvrdej zmesi, no zajazdený čas nestačil, a tak musel vyjsť na trať opäť na mäkkej. Či táto chyba nastala ešte v hektickom voľnom tréningu, nevedno. V každom prípade však mal Checo v záverečnej časti len jeden pokus.

„Myslím, že sme nezvládli našu stratégiu, mysleli sme si, že máme o niečo lepšie tempo a do Q1 sme vyrazili na stredne tvrdej zmesi. To znamenalo, že sme stratili jednu sadu pre Q3,“ vyhlásil po „kvalde“ Pérez. „Mali sme k dispozícii len jeden set a myslím, že trať sa v záverečnej časti veľmi zmenila. Zdvihol sa vietor, čo znamenalo, že auto bolo odrazu zle vybalansované.“

„Mal som len jednu zmes mäkkých pneumatík, takže podľa mňa sme v tomto smere mohli urobiť o čosi lepšiu prácu.“

Väčšina hlavných konkurentov bude zajtra štartovať pred Pérezom, ktorý navyše nemôže rátať s pomocou tímového kolegu. To práve nezvyšuje šance Racing Pointu na vytúžené tretie miesto v pohári konštruktérov.

„Zajtra to nevyzerá práve skvelo, keďže oba Renaulty a jedno Ferrari sú pred nami. Pre celkové poradie to môže byť bolestivý deň,“ myslí si Pérez.

„Všetko sa to zmenilo veľmi rýchlo dnes ráno, keď Lance nemohol prísť. V tíme zavládol určitý stres. Nevedel som, čo sa vlastne deje. Len dúfam, že Lance je okej a čoskoro bude späť,“ uzavrel Mexičan.