logo F1online.skF1online.sk

Hamilton je pri chuti: Čakajte skvelé súboje, keď budeme mať také auto ako Red Bull

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2023

V Mexiku sme sa opäť presvedčili o tom, že Lewisovi Hamiltonovi boje o pódiá veľmi slušia. Ešte viac by však jeho menu a siedmym titulom, ktoré má na konte, slušali bitky o pódiá a šampionát. Nabudený po druhej priečke avizuje, že ak sa Mercedesu podarí postaviť lepší monopost, tak réžia bude mať čo robiť, aby zachytila všetku akciu na trati.

V tejto sezóne sme to konštatovali už niekoľkokrát a môžeme zas. Pohľad Mercedesu a Lewisa Hamiltona na svet sa dokáže totálne zmeniť v priebehu pár desiatok hodín. Po piatku sa britský jazdec ocitol v žalári frustrácie, no po pretekoch v Mexiku dobreže nevýskal od radosti.

Mercedes jednoznačne robí pokroky, ktoré potvrdilo nasadenie novej podlahy v USA. Lewis Hamilton čoraz viac verí svojej stajni, že o rok to môže prísť. “Na svoj tím som nesmierne pyšný. Ako som povedal na konci pretekov, mám stopercentnú dôveru v môj tím. Viem, že dokážeme postaviť skvelé auto. Posledné dva roky sme ho nepostavili, ale dokážeme to.”

Jednoduché to nebude, uvedomuje si. “Nikto nechce nikoho kopírovať, chceme si nájsť svoju cestu. Robíme pokroky, ale počul som, že progres robí aj Red Bull,” pokračoval druhý muž VC Mexika, ktorý azda tiež čítal hlásenie Eddieho Jordana, že Adrian Newey vidí ešte značné rezervy v monoposte RB19. “Musíme ísť na to strategicky a byť precízni, no o tom vedia.”

“Aby sme mohli bojovať proti týmto chlapcom… Nuž, sú veľmi rýchli na rovinkách, len na ceste do prvej zákruty stratíme dve a pol desatiny,” vypichol jeden podstatný nedostatok Mercedesu Hamilton. “Ja som však pripravený. Akonáhle budeme mať auto, ktoré sa vyrovná ich monopostu, o rok sa dočkáme skvelých súbojov.”

  • Vysielačka Lewisa Hamiltona po pretekoch: “Porazili sme Ferrari, to je mega robota.”
  • Toto Wolff: “Lewis, bolo to fantastické. Teraz ti už len musíme dodať auto, s ktorým môžeš vyhrať.”
  • Lewis Hamilton: “Ďakujem, Toto. Dostaneme sa tam. Chlapci, verím vám.”

Ako vlastne hodnotí svoj víkend v Mexiku? Mercedes sa po nevydarenom piatku a sobote dokázal pozdvihnúť a aj vďaka odvážnej stratégii uchmatnúť druhú priečku Charlesovi Leclercovi spred nosa.

“Ak mám povedať pravdu, dnes som to nečakal,” priznal 38-ročný šampión. “Keď dosahujete takéto pokroky, máte z toho dobrý pocit. V porovnaní s poslednými pretekmi sme mali ťažký víkend, vtedy sme sa do toho skvele dostali, no teraz sme sa museli do toho ponoriť poriadne hlboko, aby sme trafili správne nastavenia. Podľa mňa sme odviedli super robotu.”

“Kvalifikácia bola trochu ťažká. Ocitli sme sa ďaleko za nimi. Avšak, aby sme si udržali druhé miesto v šampionáte, tak musíme končiť pred nimi. Preto som dnes tak tlačil. Chcel som sa v úvodnej fáze pretekov posunúť vpred a útočiť na pódium, potom na druhú priečku. Je to úžasné. S týmito pretekmi som naozaj spokojný,” usmieval sa Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia