logo F1online.sk

Red Bull motory od Mercedesu nedostane, Ferrari túto otázku neotvorilo

Red Bull
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2020

Red Bullu sa po odchode Hondy už definitívne zužujú možnosti ohľadom pohonných jednotiek. Spoluprácu Mercedesu a Red Bullu v piatok vylúčil Toto Wolff. V prípade Ferrari sa ešte nerozhodlo, keďže Maranello ešte nedostalo od Red Bullu takúto žiadosť.

V zákulisí sa už celý týždeň hovorí o tom, že Dietrich Mateschitz nemá záujem o spoluprácu s Mercedesom, a bude hľadať iné alternatívy. Bol by Mercedes vôbec ochotný dodávať Red Bullu pohonné jednotky?

V piatok zodpovedal túto otázku a ozrejmil postoj Mercedesu Toto Wolff: “Nie, a to z rôznych dôvodov. Najdôležitejším je ten, že už teraz budeme dodávať motory štyrom stajniam (s McLarenom) vrátane tej našej.”

“Dostávame sa do bodu, keď už pomaly nedokážeme pre všetkých z nás vyrobiť dostatok pohonných jednotiek. Nemáme kapacity. Nepochybujem ale, že Helmut má plán B a pravdepodobne sa nemusí spoliehať na žiadneho z aktuálnych dodávateľov pohonných jednotiek,” uviedol šéf Mercedesu.

Ferrari dodáva motory aj Alfe Romeo a Haasu, no Mattia Binotto myšlienku podpory Red Bullu nevylúčil. “Ešte sme o tom neuvažovali, ale je to niečo, o čom teraz uvažovať začneme. Ešte nie sme rozhodnutí. V prvom rade to bude závisieť od Red Bullu, či nás o takéto dodávky požiadajú.”

“Je to skvelý tím, to bezpochyby, no dodávať motory by nás stálo veľa energie. Je to niečo, čo potrebujeme zvážiť, no zatiaľ nie sme v tej pozícii. Potrebujeme čas, aby sme to premysleli a prišli s rozhodnutím. Máme veľmi málo času. Musíme sa zorganizovať na rok 2022,” uzavrel tému švajčiarsky inžinier.