logo F1online.sk

Ideálnym náhradníkom za Péreza by bol Albon, nazdáva sa Rosberg

Alex Albon a Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 10. 2023

Dni Sergia Péreza v Red Bulle sa pomaly chýlia ku koncu. Mexičan síce disponuje platnou zmluvou aj pre rok 2024, no je veľmi otázne, či sa z Milton Keynes nebude sťahovať už po skončení aktuálneho ročníka. Mať Nico Rosberg tie právomoci, s Checom by vyrazil dvere. Pýtate sa, koho by posadil na jeho miesto? Napríklad takého Alexa Albona.

Albon vo farbách Williamsu doslova žiari a získava pozornosť nejedného z top tímov. Napriek tomu sa zdá byť jeho návrat do Red Bullu, kde v minulosti už vyše poldruha roka pôsobil, nateraz nepravdepodobný. Thajčan totiž podpísal s tímom z Grove hneď niekoľkoročnú zmluvu, čo znamená, že sa na trhu s jazdcami tak skoro nepredstaví.

„Albon by bol jedným z ideálnych kandidátov na nahradenie Sergia Péreza pre budúci rok,“ nechal sa počuť pre Sky Sports F1 Nico Rosberg. „Bohužiaľ, ako už povedal Helmut Marko, má zmluvu pre budúci rok.“

Jazdecká zostava Williamsu by sa však podľa Rosberga predsa len zmeniť mohla. Albon bude síce farby historicky tretieho najúspešnejšieho celku histórie hájiť aj naďalej, čo sa však s určitosťou nedá v tomto momente povedať o Loganovi Sargeantovi.

Američan to má poriadne nahnuté a aj keď šéf stajne James Vowles opakovane tvrdí, že má rodák z Floridy jeho plnú podporu, Rosberg sa nazdáva, že mladíka už na štartovom rošte v nadchádzajúcej sezóne neuvidíme.

„Sargeant je jedným z tých jazdcov, ktorí sa pohybujú na tenkom ľade,“ poznamenal Rosberg. „Potrebuje sa ukázať, ale robí príliš veľa chýb. Myslím si, že bude pre neho ťažké si udržať miesto pre budúci rok, obzvlášť, keď Albon odvádza takú fenomenálnu prácu,“ vyslovil sa Nemec na margo pretekára, ktorý v aktuálnom ročníku dosiaľ nebodoval.

Súvisiace články