logo F1online.sk

Lawrence Stroll sa zastáva svojho syna: Mal len kopu smoly

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 10. 2023

Lance Stroll je v prebiehajúcej sezóne pre svoje podpriemerné výkony častým terčom kritiky a čím ďalej tým pravidelnejšie sa hovorí o jeho predčasnom konci vo Formule 1. Nič také však zrejme nedopustí Stroll starší, ktorý chce svojho potomka udržať v kráľovnej motoršportu za každú cenu.  Miliardár sa uchyľuje aj k psychologickým hrám, keď dúfa, že sa z opakovanej lži stane časom pravda. Rodák z Montrealu sa totižto sebe a rovnako tak i nám snaží vtlačiť do hlavy, že 24-ročný pretekár doplatil v aktuálnom ročníku najmä na dávku smoly a nedostatočné výsledky nemajú žiadnu súvislosť s Kanaďanovými schopnosťami, ako sa vraj snažia nahovoriť médiá.

Zatiaľ čo Fernando Alonso zaknihoval v aktuálnom ročníku sedem pódií a pozbieral už bezmála dvesto bodov, syn majiteľa Aston Martinu Lance Stroll sa na „bedňu“ nepostavil ani raz a v súťaži jednotlivcov okupuje so 47 bodmi iba desiatu priečku.

Tím so sídlom v Silverstone tak zásluhou Kanaďana figuruje v Pohári konštruktérov v súčasnosti len na štvrtom mieste, pričom len pomerne nedávno súperil o druhú priečku v šampionáte. Lawrence Stroll však o tom, že za prepad Aston Martinu naprieč tímovou súťažou môže jeho synátor, nechce ani počuť. Lance vraj v prebiehajúcej sezóne doplatil na dávku smoly a nie je pravdou, že by nebol dostatočne kvalitný.

„Lanceov vstup do ročníka bol náročný, keďže pretekal v prvých šiestich pretekoch so zlomenými zápästiami,“ uviedol pre Sky Sports Lawrence Stroll. „Pravdou je, že si počínal priam heroicky a mal len kopu smoly, veď až deväťkrát odstúpil pre poruchu motora alebo poruchu zadného krídla (netušíme, ako sa Stroll starší dopracoval k tomuto číslu, pozn. red.). V polovici prípadov to nemalo žiaden súvis s jeho schopnosťami, mal len dávku smoly.“

Na druhej strane je Lance podľa Lawrenca v takej nelichotivej situácii aj preto, že má po boku nesmierne ostrieľaného tímového kolegu, akým je Fernando Alonso.

„Do tímu priniesol obrovské množstvo energie,“ vyslovil sa na margo dvojnásobného majstra sveta Lawrence Stroll. „Je plný energie a pôsobí, ako by mal 22 rokov. Je veľmi odhodlaný, extrémne motivovaný, očividne nesmierne talentovaný a taktiež je fantastickým ambasádorom značky.“

„Je fantastickým pilotom Formuly 1, a preto zastávam názor, že na trati a rovnako tak aj mimo nej je fantastickým ambasádorom Aston Martinu,“ vyriekol sa pochvaľne Stroll.

Súvisiace články