logo F1online.sk

V Red Bulle zmiešané dojmy, Verstappen zažiaril, Albon zasa nič neukázal

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király28. 9. 2020

Pretekári tímu Red Bull Racing zažili v Soči niečo celkom rozdielne. Max Verstappen skončil druhý, avšak Alex Albon až desiaty. Aj to bol vôbec rád, že zabodoval, veď pred Landa Norrisa sa dostal až na samom konci.

„Alex je obzvlášť citlivý na niektoré vlastnosti auta,“ uviedol šéf tímu Christian Horner. „Má s nimi problémy a trápi sa, pričom na tomto okruhu s krátkymi zákrutami a silnými brzdnými zónami sa tieto veci prejavili ešte výraznejšie.“

„Určite existuje mnoho vecí, na ktoré sa bude musieť pozrieť. V druhej časti pretekov sa zo všetkého ešte celkom solídne dostal, ale inak to bol pre neho ťažký víkend. Po pódiu, ktoré vybojoval pred dvoma týždňami, je to škoda. Toto boli asi jedny z jeho najťažších pretekov, ktoré v tomto roku zažil,“ dodal Brit.

Albon sám uznal, že to nemal jednoduché. Mäkké gumy prezul už v prvom kole, aby následne nasadil tvrdé a v 27. kole stredne tvrdé. „S tvrdou zmesou som sa nevedel dostávať pred ostatných a to isté platilo aj potom o strednej. Neprestajne sme boli v premávke a vôbec som sa nevedel dopracovať k žiadnemu čistému vzduchu,“ vysvetľoval mladý pretekár.

S Verstappenom takéto problémy naopak nie sú a v podstate vždy odvedie maximum. Tentoraz dokázal Lewisa Hamiltona poraziť o celých pätnásť sekúnd.

„Mercedes mal počas tohto víkendu rýchlejšie auto, ako my,“ odpovedal Horner na otázku, či Verstappen dosiahol maximum. „Samozrejme, že sme profitovali z Lewisovho trestu, ale Max z auta dostal každú štipku výkonu – a to počas celého víkendu. Dosiahli sme tu náš najlepší výsledok za šesť rokov, takže s Maxom sme spokojní.“

Následne padli slová aj o tom, že Verstappen podáva lepšie výkony, na aké jeho auto reálne môže mať. Tu sa Horner zháčil a zareagoval nasledovne: „Auto môže byť len také rýchle, ako rýchlo s ním niekto dokáže jazdiť. Vieme, že Max jazdí na veľmi vysokej úrovni a vieme, že Lewis je schopný robiť to rovnako.“

„Hlavne sobotňajšie Maxovo kolo bolo senzačné a ani v pretekoch nespravil absolútne žiadne chyby. Bol to veľmi vyzretý a rozvážny výkon,“ dodal Christian Horner.

Súvisiace články