logo F1online.sk

Albon prezradil na Norrisa, že má “otvorenú ponuku” na prestup do Red Bullu

Max Verstappen, Lando Norris a Alex Albon
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala7. 10. 2023

Ak Lando Norris bude chcieť prestúpiť do Red Bullu, pokojne tak môže urobiť. V tábore červených býkov ho vraj privítajú s otvorenou náručou. Tak nejak znejú slová Alexa Albona, ktorý na svojho kamaráta z McLarenu prezradil, že má na stole ponuku od súčasného dominátora Formuly 1.

Lando Norris má s McLarenom podpísaný dlhodobý kontrakt, ktorý vyprší až na konci ročníka 2025. Zástupcovia Red Bullu sa v uplynulých týždňoch zastrájali, že by o mladého Brita aj mali záujem, ale neplánujú ho vykúpiť spod súčasnej zmluvy. Ktovie však, či by to platilo aj v prípade, ak by rodák z Bristolu kývol na ponuku Red Bullu, o ktorej v Katare hovoril Albon.

Alex Albon síce nešpecifikoval, ako presne má znieť ponuka Red Bullu pre Landa Norrisa a či prichádza do úvahy aj skorší prestup, ale v každom prípade nejaká ponuka vraj existuje. “Ak bude mať o to záujem, tak áno. Ale uvidíme, pretože podľa mňa nikto by nemal chuť stať sa Maxovým tímovým kolegom.”

“Je to ťažké, ja som to zažil na vlastnej koži. Avšak, ak si verí, čo by si aj mal, tak podľa mojich informácií má už istý čas otvorenú ponuku,” vyhlásil thajsko-britský pretekár, ktorý je s rodinou Red Bullu spojený už od svojich juniorských čias.

McLaren zatiaľ Norrisovi nedáva veľa dôvodov na odchod. V tejto sezóne spravil taký veľký krok vpred, aký sme v ostatných desaťročiach ani nevideli. Pre Brita by bolo najrozumnejšie ešte chvíľu vyčkať, aby mal istotu, že neopúšťa vlak, ktorý má namierené do krajiny majstrov.

Podľa Alexa Albona zohráva úlohu aj iný faktor. “Momentálne ťažko povedať [či na to pristúpi], pretože rovnako ako ja s Williamsom, aj on má s McLarenom vybudovaný veľmi pevný vzťah. Zdá sa, že ani nemá dôvod niečo meniť.”

Norris možno stojí na križovatke ciest, no ani dostatok alternatív mu nemusí zabezpečiť, že získa svoj prvý majstrovský titul skôr ako napríklad George Russell, s ktorým sa bil v juniorských šampionátoch.

“McLaren a Lando ma veľmi zaujímajú, pretože v poslednom čase dosiahli veľké pokroky. V prvom rade tu však ide o tím a monopost,” zamýšľa sa Alex Albon nad otázkou, kto zo spomínanej dvojice by mohol osláviť titul skôr. “Ak bude Red Bull naďalej udávať tempo, žiaľ, väčšinu času bude vpredu Max.”

“George je však novou mladou puškou Mercedesu. Neviem, ako dlho bude chcieť pokračovať Lewis, ale akonáhle odovzdá svoje kľúče, tak ním bude George,” doplnil.

Súvisiace články