logo F1online.sk

Stroll sa po katarskej kvalifikácii utopil vo frustrácii a sotil do svojho trénera

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 10. 2023

Lance Stroll dnes zažil možno aj najhorší deň svojej kariéry vo Formule 1. Ďalšie vypadnutie v prvej časti kvalifikácie znamenalo, že pohár jeho frustrácie pretiekol. Aj na jeho potýčke s trénerom bolo jasne vidieť, že už má toho dosť.

Na sociálnych sieťach si z Kanaďana uťahujú, že lepšie jazdil v časoch, keď mal zlomené zápästie. Od letnej prestávky je z Lancea Strolla, ktorému sme na základe jeho výsledkov v premenlivých podmienkach pripisovali veľké množstvo talentu, len šedý podpriemer.

Fernando Alonso ho v rovnakom monoposte doslova ničí. Platilo to aj pre dnešnú kvalifikáciu. Zatiaľ čo Lance Stroll v prvej časti obsadil sedemnáste miesto, jeho tímový kolega postúpil z tretej priečky a napokon obsadil veľmi slušnú piatu pozíciu.

V tej chvíli Strollovi už azda trochu vychladla hlava, pretože po vystúpení z kokpitu bola extrémne horúca. Podľa správ z garáže Aston Martinu ho ešte tréner žiadal, aby si splnil svoju oficiálnu povinnosť a šiel sa zvážiť, no Kanaďan očividne nemal náladu. Tréner sa ho pokúšal zastaviť, keď doňho Stroll strčil.

Strollovo rozpoloženie opäť dokonale vystihol jeho rozhovor s reportérom F1 TV.

Na obrazovkách sme videli tvoju frustráciu, a že to pre teba znamená veľa. Aké sú tvoje emócie?

– Na hovno.

Prepáčte za ten výraz. Čo ti za volantom nezapadá do seba?

– Neviem.

Ako to mení tvoje nastavenie pred zvyškom víkendu? Budeš to vnímať ako test, alebo na to zatlačíš v šprinte?

– Budem jazdiť.

Aston Martin do dnešného dňa oficiálne nepotvrdil zotrvanie Lancea Strolla, z čoho sa však vôbec nestrieľalo. Bolo predsa zjavné, že syn majiteľa stajne si svoju sedačku udrží bez ohľadu na jeho výsledky.

Po posledných týždňoch však už ani toto nie je isté. Nemusí sa obávať toho, že by ho otec z tímu vyhodil, no ktovie, či mu na tom v tejto chvíli záleží. Nebolo by prekvapením, keby sa naplnili špekulácie o jeho túžbe zanechať za sebou obrovskú frustráciu, ktorou ho v súčasnosti napĺňa Formula 1, a možno sa vydať na toľko skloňovanú tenisovú dráhu. Chýry o Lawrenceovi Strollovi a možnom predaji Aston Martinu tomu len nahrávajú.