logo F1online.sk

Ricciardova reakcia na trest: OK, pôjdem rýchlejšie

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala27. 9. 2020

Daniel Ricciardo príjemne prekvapil tým, ako športovo zobral informáciu od svojho inžiniera o tom, že dostal päťsekundovú penalizáciu. Chybu si hneď priznal a tímu sa ospravedlnil. Informáciu o treste dokonca využil na to, aby sa motivoval.

Austrálčan napokon sympatickým výkonom dorazil do cieľa na piatom mieste a nadviazal tak na vynikajúce výsledky z posledných súťažných víkendov, v ktorých hneď dvakrát mal šancu získať pódium.

“Povedal by som, že výsledok je celkom dobrý,” už tradične s úsmevom odpovedal na otázky novinárov Daniel Ricciardo. “Ale určite sme prešli po nejakých nerovnostiach — tentoraz doslovne! Za to, že som v druhej zákrute bol široký, som dostal trest. Potom som ten čas musel niekde nájsť.”

“Nakoniec sa to podarilo. Myslím si, že dnes som skutočne bol piaty najlepší. Sám som si pripravil robotu navyše, ale to je OK,” pokračoval Austrálčan s prezývkou Honey Badger. “Štart bol opäť skvelý. Mimo pretekárskej línie bolo naše auto ako raketa. Berieme si veľa pozitív. Z mojej strany tu bolo aj niekoľko nedokonalostí, ale myslím si, že som to dobre napravil.”

Na otázku, prečo bol vo vysielačke tak pozitívne naladený, Ricciardo odpovedal, že s trestom už bol čiastočne zmierený. “Beriem za to plnú zodpovednosť. Prebrzdil som a bol som široký. Hovoril som si, že tam asi dostanem trest.”

“Keď mi to Karel (Loos, Ricciardov pretekový inžinier, pozn. red.) oznámil, myslím si, že už som to v hlave akceptoval. Povedal som si, že jediný spôsob, ako zmazať dôsledky toho trestu, je ísť rýchlejšie. Tak som si pred Leclercom za mnou vybudoval náskok.”

“Keď sa na to tak pozerám teraz, bolo to celkom dobré, trochu ma to nakoplo, a ja som sa s tým zmieril. Som hrdý na to, že som nedovolil, aby sa ma to dotklo. Myslím si, že sme nakoniec mali celkom dobré preteky,” uzavrel sobotu v Soči Ricciardo.

Súvisiace články